iOS 5 geeft hint naar hoge resolutie van iPad 3

De resolutie van de ipad 3 wordt het dubbele van die van de iPad 2 en originele iPad. Een ontwikkelaar heeft ontdekt dat er afbeeldingen in iOS 5 worden gebruikt die een enorme resolutie hebben.

Hogere-resolutie-iPad-3Ongeacht of het nieuwsbericht over het 3D-scherm en de hoge schermresolutie op de iPad van gistermiddag te maken had met de ontwikkeling van de iPad 3, is er inmiddels enig bewijs opgedoken dat de volgende generatie iPad een scherm krijgt met een aanzienlijk hogere resolutie: 1536 x 2048 pixels om precies te zijn. Dat is precies het dubbele van de momenteel leverbare iPad’s, die 768 x 1024 pixels tentoonstellen. Een tipgever van de website TechUnwrapped en tevens gebruiker van de ontwikkelaarskit van systeemsoftware iOS 5, laat foto’s zien waarin de nieuwe resolutie wordt vermeld.


Zijn eerst verstuurde beelden laten de nieuwe, hoge resolutie zien in de Twitter-code in iOS 5. In de uitsnede van het screenshot dat hij stuurt is echter niet helemaal duidelijk te zien waar het om gaat (zie foto boven). Bij wijze van spreke kan het ook zijn dat iOS 5, dat Twitter volledig in het systeem integreert – Twitterfoto’s tot de resolutie 1536 x 2048 kan laten zien.

Hogere resolutie iPad 3 in Newsstand

De tweede en hierboven afgebeelde reeks getipte beelden neemt de twijfels goeddeels weg: de volgende iPad krijgt een flink hogere schermresolutie. Het screenshot laat de gegevens zien van de achtergrond van Newsstand; de nieuwe virtuele kiosk waarin de iPad vanaf iOS 5 automatisch alle nieuwe nummers van je abonnementen downloadt. De achtergrond is verkrijgbaar in de huidige resolutie van 768 pixels, maar ook in een ‘2x’-variant met een resolutie van 1536 pixels.

De website TechUnwrapped laat het enorme verschil tussen de resoluties zien aan de hand van een afbeelding met hun eigen watermerk erin. Als de iPad 3 hetzelfde formaat beeldscherm zou hebben – en dat lijkt waarschijnlijk – dan is goed te zien hoeveel scherper de beelden op Apple’s tablet zullen worden.

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.