Interview met de iPhone-dealmaker van Cingular

Ruim twee jaar geleden kreeg ex-voetballer Glenn Lurie een bijzondere opdracht: nog geen vier maanden in dienst, maar hij mocht al wel de onderhandelingen over een exclusief contract van Cingular voor de iPhone leiden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

glenn lurieRuim twee jaar geleden kreeg ex-voetbalkampioen Glenn Lurie een bijzondere opdracht: hij was nog maar vier maanden in dienst, maar werd gevraagd om de onderhandelingen met Apple over de iPhone te gaan leiden. Lurie ging op een supergeheime missie, ontmoette Steve Jobs talloze keren achter de schermen en deed z’n werk goed: hij sleepte er een contract met een exclusiviteit van 5 jaar uit.


Lurie was betrokken bij een aantal fusies in de mobiele industrie. Daarna werd hij topman in de draadloze divisie van AT&T – de huidige naam van Cingular. Lurie is nu een van de weinig mensen ter wereld die met een eigen iPhone op zak loopt. Maar hij wil er weinig over vertellen en wil ‘m zelfs niet laten zien. Zelfs het gezin thuis wist er niets van: Lurie vertelde dat hij aan een project werkte waar hij echt niet over kon praten en iedereen respecteerde dat.

Een leuke anekdote: Lurie hield een toespraak op de Consumer Electronics Show (CES) in januari dit jaar en vroeg aan het publiek hoeveel mensen een telefoon hadden. Alle vingers gingen de lucht in. Vervolgens vroeg hij hoeveel mensen een smartphone hadden. Zo’n 80% had er eentje, wat behoorlijk veel is, vergeleken met de doorsnee bevolking. En daarna kwam de vraag hoeveel mensen een iPod hadden: alweer 100%. Voor Lurie geeft dat de potentie aan: een iPod nano kost 200 dollar, een BlackBerry kost ook zo’n 200 dollar en voor een beetje telefoon betaal je 50 dollar. Tel dat op en je bent al aardig op weg naar de prijs van een iPhone, die alledrie kan.

Het hele artikel over de man die het contract voor de iPhone sloot, kun je lezen op de website van Oregon Live.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 februari 2013 om 15:42
Onderwerp
Categorie
Providers
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.