Intertoys stunt met iPod touch / iPhone-kloon

Intertoys verkoopt aanstaande zaterdag de QW MP-204, een mediaspeler die eruit ziet als een iPhone. Ook al gaat het om een goedkope kloon, de speler zou voor 50 euro best een aardige iPod touch-killer kunnen zijn.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Zonet liepen we langs de Intertoys en wat stond daar op een groot reclamebord bij de ingang? Een iPod touch / iPhone-kloon, alleen zaterdag 2 februari te koop voor maar €49,95. Voor die prijs krijg je een touchscreen-apparaat met 2GB opslagruimte waarmee je muziek en video’s kunt afspelen. Geen prijs voor een apparaat waar toch heel wat handige functies op zitten. Je kunt er niet mee bellen, maar voor mensen die de iPod touch te duur vinden en de normale iPods te gewoontjes vinden is het toch een aardig alternatief.

Intertoys iPhone kloon in winkelDe mediaspeler met typeaanduiding QW MP-204 heeft een geheugenslot voor SD-kaartjes waarmee je de opslagruimte verder kunt uitbreiden. Het 2,4 inch (6 cm) kleurenscherm is een touchscreen en heeft dezelfde icoontjes die je ook op de iPhone en iPod touch vindt. De technologie is wel anders: je krijgt er namelijk een pennetje bij om het scherm te bedienen. Hij kan muziek afspelen in mp3-, wav-, wma- en ape-formaat, kan films laten zien in avi-formaat en toont foto’s in jpg- en bmp-formaat. Bij het afspelen van muziek zie je de ID3-tags zoals artiest en titel.

Intertoys super dagaanbiedingDe fabrikant heeft er ook nog een FM-radio ingestopt, je kunt een screensaver starten en je kunt zelfs de firmware upgraden, net als een echte iPod. Qua accessoires is het aanbod wat matig: je krijgt er alleen een set zwarte oordopjes en een oplader bij. Verder zul je het (net als op de iPod touch) zonder camera, belfunctie en Bluetooth moeten doen. Aanstaande zaterdag wordt het rennen naar de winkel: Intertoys verkoopt er maximaal 2 per klant. Bijgaand twee foto’s die we in de winkel met een échte iPhone hebben gemaakt. Onthoud goed hoe ‘ie eruit ziet, want over een tijdje zouden foto’s van dit apparaatje wel eens op buitenlandse websites kunnen opduiken als hét bewijs dat de iPhone nano eindelijk is gesignaleerd.

Lees ook ons review van de QW MP-204 met uitgebreide fotogalerie

Filmpje met dank aan Sander in onze reacties

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 21:14
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.