1Password vult automatisch webformulieren in

Het wachtwoordprogramma 1Password was al geschikt om gegevens op de iPhone te raadplegen. Nieuw is dat de bookmarklet op de iPhone nu ook automatisch formulieren kan vullen.

1passwordHet wachtwoordprogramma 1Password is al een tijdje geschikt voor de iPhone. Vanaf nu is het ook mogelijk om net als op de desktop, formulieren vanzelf te laten vullen. De bookmarklet kon tot nu toe alleen de opgeslagen wachtwoorden en pincodes laten zien, maar omdat Safari op de iPhone geen klembordfunctie heeft, moest je de gegevens zelf in je hoofd prenten of opschrijven en vervolgens zelf in een inlogscherm of ander webformulier invullen. Op de Mac gaat dat veel makkelijker: je klikt op een hangslot-icoon en formulieren vullen zich vanzelf. Dat kan nu ook op de iPhone.

1Password heeft een betaversie beschikbaar gesteld, waarmee je de nieuwe functionaliteit kunt uitproberen. Om het te kunnen gebruiken moet je al op de website van je bank, webwinkel of op een andere webpagina zijn, waarop je een formulier wilt invullen. Vervolgens roep je de bookmarklet van 1Password op, die als pop-up verschijnt. Je vult zoals gebruikelijk je masterpassword (hoofdwachtwoord) in waarmee je ook op de desktop toegang krijgt tot je wachtwoorden en pincodes. Daarna nog aangeven welke gegevens je wilt gebruiken (blijkbaar kan 1Password niet herkennen of je bij de Postbank of bij de Rabobank wilt inloggen) en het webformulier wordt volautomatisch ingevuld en meteen ook weggestuurd. Net als op de Mac kun je meerdere accounts per service gebruiken. Het opslaan van de wachtwoorden zelf gebeurt in 1Password op de desktop, niet op de iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2008, 10:28
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.