Insteon brengt met iPhone bestuurbare LED-lamp uit

Een nieuwe LED-lamp van Insteon kan draadloos worden aangesloten op een automatiseringsstation, waardoor je het licht aan of uit kunt zetten via je iPhone. Je hoeft heer geen aparte schakelaar voor te gebruiken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Inteon lampInsteon heeft een nieuwe gloeilamp gemaakt die met een iPhone-app bestuurd kan worden. Hierdoor hoef je niet bijvoorbeeld een geheel nieuwe tafellamp te kopen, maar vervang je enkel het hierin bevestigde lampje door Insteon’s LED-lamp. Deze communiceert vervolgens met een speciale hub, waardoor je de lamp met de iPhone-app kunt besturen. Met de app kun je niet alleen de lamp aan of uit zetten, maar ook de helderheid aanpassen.

Er zijn inmiddels aardig wat elektrische apparaten in huis die bestuurd kunnen worden met een iPhone-app. Onder andere het Nederlandse HomeWizard heeft diverse schakelaars die je aansluit op een station, waardoor je vanaf de iPhone alles in huis kunt doen. Bij lampen ben je alleen vaak aangewezen op een totaal nieuwe lamp, of op een schakelaar bij het stopcontact. Omdat Insteon het systeem in de lamp zelf integreert, hoef je geen extra lampen of schakelaars te kopen.

Hoewel Insteon’s lamp een vrij minimalistische oplossing is voor het automatiseren van je lampen, ben je er wel aardig wat geld aan kwijt. De lamp zelf wordt verkocht voor $29,95. Dit bedrag is te overzien wanneer je er slechts één koopt, maar bij meerdere lampen schiet de totaalprijs al aardig snel omhoog. Daarnaast heb je ook een station nodig dat wordt verkocht voor 100 dollar. Nederlandse kopers moeten daarnaast ook even wachten: wegens grote interesse verscheept de webshop op het moment alleen naar Amerikaanse klanten.

Downloaden: Insteon (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juni 2012, 19:14
Categorie Accessoires
Onderwerpen domotica, lamp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.