InfiniteUSB

InfiniteUSB laat je oneindig veel apparaten aansluiten op één usb-poort

Met InfiniteUSB kun je oneindig veel apparaten aansluiten op de usb-poort van je Mac. Dat is ideaal voor de nieuwe 12-inch MacBook, die maar één poort heeft.

InfiniteUSBHoeveel apparaten kun je aansluiten op je Mac? Vooral op nieuwe MacBooks heb je vaak slechts een beperkt aantal usb-poorten, waardoor je moet kiezen wat je nou eigenlijk wil verbinden. Met behulp van een usb-hub voeg je een paar usb-poorten toe, maar een project op Kickstarter heeft een elegantere oplossing. Met de InfiniteUSB verbind je zoveel apparaten als je wil met één poort, zonder dat er een extra apparaat aan je Mac hangt.

Op iedere InfiniteUSB-kabel zit een extra usb-poort, waardoor je er nog een apparaat op kunt aansluiten. Met genoeg snoeren kun je volgens de makers oneindig lang doorgaan met het aansluiten van apparaten, al zal het in de praktijk wel anders in elkaar steken. Ieder aangesloten apparaat heeft immers stroom nodig, en één usb-poort kan maar zoveel kracht bieden.

Infinite USB aansluitingen

Volgens de makers van InfiniteUSB wordt er in april een USB-C-versie op de Kickstarter-pagina onthuld. Daarmee werken de usb-luskabels ook met de nieuwe 12-inch MacBook, waar ze waarschijnlijk ook het meeste tot hun recht komen. De nieuwe MacBook heeft immers één USB-C-poort, waardoor de mogelijkheid om meerdere aansluitingen te gebruiken ontzettend goed van pas komt.

Lees ook: USB-C in de nieuwe MacBook: dit moet je weten

Je kunt de InfiniteUSB-kabels bestellen door op Kickstarter geld te doneren. Voor 20 dollar krijg je één kabel met een Lightning-, Micro-usb- of gewone usb-aansluiting. Vroege vogels betalen 16 dollar. Wil je de kabels echter gebruiken zoals ze werkelijk bedoeld zijn, dan heb je er meerdere nodig. Dat kan door 60 dollar aan het project te doneren: dan haal je vijf snoeren in huis. Het project loopt nog tot woensdag 22 april.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2015, 11:52
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, usb

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.