Indrukwekkende boekapp De Elementen voor iOS tijdelijk gratis

De Elementen is tijdelijk gratis. Het digitale en interactieve boek toont allerlei interessante toepassingen van De Elementen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

the elementsDe boekenapp De Elementen is tijdelijk gratis te downloaden. Deze indrukwekkende gids waarin het periodiek systeem van de elementen wordt uitgelegd, is een favoriet van Apple. Ze gebruikten het in presentaties om de interactieve functies van de iPad uit te leggen. De Elementen kostte normaal €12,99 dus je kunt een behoorlijke smak geld besparen. Wie na het doorbladeren van deze digitale ontdekkingstocht nog meer wil weten, kan de bijbehorende app installeren, die een paar weken geleden verscheen. ‘The Elements in Action‘ laat zien hoe metalen, gassen en stoffen zich gedragen in experimenten.


De Elementen is gebaseerd op de bestseller ‘De elementen’ van Theodore Gray, columnist van Popular Science Magazine’s Gray Matter. Een papieren boek heeft maar beperkte mogelijkheden, terwijl je in een digitaal boek helemaal los kunt gaan. Bij elk element krijg je een foto te zien, aanvullende informatie van Wolfram Alpha, foto’s en informatie over toepassingen. Bij het element tin zie je bijvoorbeeld een tinnen soldaatje. Je kunt de pagina’s ook in verschillende talen zien, zodat je makkelijk kunt overschakelen naar de originele Engelse tekst als je wilt weten hoe Gray het oorspronkelijk op papier heeft gezet. Met een betaalbare 3D-bril kun je alle 500 voorwerpen van het scherm laten springen. De Elementen werkt op de iPhone en iPad, maar komt op het grotere scherm van de iPad natuurlijk het best tot z’n recht.

Update: De Elementen was alleen op 20 december gratis, daarna is hij weer gewoon €12,99.

Downloaden: The Elements (tijdelijk gratis, normaal €12,99, universeel, iOS 6.0+)
Ook verkrijgbaar: The Elements in Action €3,99, universeel, iOS 7.0+)

de elementen messing

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:39
Categorie Apps
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.