iCulture iKids logo

iKids week 11: Lego DC super heroes, Pocket sheep en Mimpi dream

Deze week bespreken we 3 games in de iKids: schapen drijven in Pocket Sheep, racen met schurken en helden in Lego DC super heroes en platformgame Mimpi Dreams.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Wij schrijven elke week over apps voor kinderen, maar zelfs voor ons is de stortvloed aan apps van Lego bijna niet meer bij te houden. Hun nieuwste race-spel, heroes mighty micros, wilden we jullie echter niet onthouden. Verder in deze iKids: houdt de schaapjes in het gareel in puzzelspel Pocket Sheep of dwaal rond in het dromerige platformspel Mimpi Dreams. Drie nieuwe apps, drie leuke spellen: er is op app-gebied weer genoeg te doen.

Pocket Sheep

Pocket sheep was afgelopen vrijdag App van de dag en daardoor gratis te downloaden. Op het moment van schrijven is dit nog steeds het geval, dus wees er snel bij! Pocket Sheep is namelijk een vermakelijk spel, waarin kinderen van 4 jaar en ouder schaapjes als een schaapshond door verschillende levels kunnen drijven. In die levels, 30 in totaal, moet je de wollige beesten in een doolhof veilig naar het grasveld begeleiden door ze met één of twee vingers vooruit te duwen. Dat blijkt een hele uitdaging, omdat ze het liefst allemaal een andere kant op rennen, als lemmings van kliffen aflopen of gewond kunnen raken door vulkanen. Gelukkig kun je kiezen uit drie verschillende moeilijkheidsniveaus, waaronder een aparte kindermodus met slapende vulkanen en schapen die opeens wél begrijpen wat een afgrond is. De Nederlandstalige applicatie zit goed in elkaar en maakt op de nieuwste iPhones gebruik van 3D touch. Zelfs tegen betaling is Pocket Sheep wat ons betreft de moeite waard.

Mimpi dreams

Indie platformspel Mimpi Dreams won begin dit jaar verschillende prijzen, en wij begrijpen wel waarom. Deze fraaie app voor kinderen van 9 jaar en ouder neemt je mee in de dromen van Mimpi, een wit hondje die nooit iets meemaakt, behalve in zijn slaap. In zijn dromen zijn er vijf verschillende werelden te ontdekken, waaronder een groot bos of een middeleeuws kasteel. In elke wereld moeten kinderen puzzels oplossen en obstakels overwinnen, om zo de vrienden van Mimpi te redden. Net als een echte hond markeert Mimpi zijn territorium het liefst zo vaak mogelijk, waardoor af en toe een plaspauze moet worden ingelast. Pluspunt: Mimpi Dreams is ook met een goeie ouwe controller te spelen.

Lego DC super heroes mighty micros

In de nieuwste creatie van Lego kunnen kinderen van 9 tot 11 jaar in de huid van superhelden als Batman en Robin kruipen, maar ook lekker de schurk spelen. Daarna draait alles om een wild potje racen, waarbij kinderen in een Lego-auto noppen moeten verzamelen en wegversperringen ontwijken om uiteindelijk de slechterik verslaan. Met de verzamelde noppen kunnen nieuwe personages, verhalen en levels worden vrijgespeeld en is het mogelijk je geheime basis verder uit te breiden. Zoals we van Lego gewend zijn is ook deze applicatie gratis te downloaden en wordt er geen gebruik gemaakt van in-app aankopen. Karten maar!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:52
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.