iH8sn0w bevestigt komst SHSH Blobs Extractor (jailbreak)

iH8sn0w heeft bevestigd te werken aan een SHSH Blobs Extractor. Deze jailbreaktool zal gebruikt kunnen worden om de SHSH-gegevens van de firmware op te slaan die zich op dat moment op het toestel bevindt.

SHSH Blobs ExtractorIn een blogpost heeft iH8sn0w bevestigd bezig te zijn met een zogenaamde SHSH Blobs Extractor. Deze jailbreaktool zal gebruikt kunnen worden om de per toestel unieke handtekening (SHSH-gegevens) van de firmware op te slaan die zich op dat moment op het toestel bevindt, óók als dit een eerdere firmwareversie betreft dan die op dat moment door Apple gesigneerd wordt. Tot nu toe is het alleen mogelijk om de SHSH-gegevens op te slaan van de laatste (en toekomstige) firmwareversie(s) via bijvoorbeeld Cydia of TinyUmbrella.


Sinds de komst van de iPhone 3GS zijn SHSH-gegevens van eerdere firmwareversies noodzakelijk om een toestel met een eerdere firmwareversies te kunnen herstellen. Het kan zo zijn dat op een nieuw toestel een oudere firmwareversie aanwezig is dan de firmwareversie die op dat moment door Apple verstrekt en gesigneerd wordt. De SHSH-gegevens blijken een onderdeel van de opstartprocedure van de iPhone, iPod touch, iPad en 2e generatie Apple TV te zijn en zullen als zodanig opgeslagen kunnen worden. Gebruikers die hebben gewacht met het updaten van hun toestel zullen dus beloond worden, doordat ze in staat zullen worden gesteld om alsnog de SHSH-gegevens op te slaan van de firmwareversie die zich op hun toestel bevindt.

Om te voorkomen dat je jouw toestel in de tussentijd per ongeluk update naar een latere firmwareversie, kun je de gratis tweak RecoveryGuard installeren die dit voorkomt. De tweak is beschikbaar via de standaard niet aanwezige repository http://cydia.pushfix.info

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.