iCulture Weekend: iWatch, iOS 8, Flappy Bird, WhatsApp en meer

In iCulture Weekend: iWatch en iOS 8 gericht op gezondheid, Flappy Bird een onverwacht succes, nieuwe functies in WhatsApp, apps voor de Olympische Spelen en wat kun je nog met de iPad 1?
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

flappy-bird-bartLangzamerhand worden de geruchten rondom de iWatch steeds concreter. Afgelopen weekend werd duidelijk dat iOS 8 en de iWatch sterk op gezondheid gericht zullen zijn. Ook keken we naar Flappy Bird, de nieuwste rage onder de games voor iPhone en Android en blikken we vooruit op nieuwe functies in WhatsApp Messenger. Wat kan je nog met een eerste generatie iPad? iCulture zocht het voor je uit. Verder zetten we de handigste apps voor je op een rij zodat je niets van de Olympische Winterspelen hoeft te missen.

iOS en de iWatch gericht op gezondheid en fitness

iWatch Todd HamiltonDe geruchten van de afgelopen tijd wezen er eigenlijk al op, mede door de vele experts gespecialiseerd in medische sensoren, die bij Apple aan de slag gingen. Het grote nieuws van afgelopen weekend was toch wel dat Apple zich met de aankomende iWatch en iOS 8 sterk zou willen richten op gezondheid en het meten van lichaamsfuncties. De iWatch krijgt daarvoor volgens het doorgaans zeer betrouwbare 9to5Mac speciale sensoren en iOS 8 wordt voorzien van een speciale Healtbook-app waarmee je alle data kunt bijhouden, vergelijkbaar met apps zoals Moves en Runkeeper.

Meer lezen: ‘iOS 8 en iWatch krijgen Healthbook-app met gezondheidsfuncties’

Meer nieuws dit weekend:

  • De herkenning van Touch ID blijk je met een nieuwe truc te kunnen verbeteren.
  • Wolf Smartset is een iPhone-app om temperatuur, zonnepanelen en ventilatiesysteem te regelen.
  • Apple blijft sleutelen aan iPen-stylus voor touchscreens.
  • Is de iPad 1 alleen ideaal voor kinderen of kun je er nog meer mee? iCulture zocht het uit.

Flappy Bird vanuit het niets een enorme hit

flappy-bird-ipad-2Een simpel spelletje dat al in mei 2013 werd uitgebracht is onverwacht een groot succes in de App Store. Niet alleen in Nederland. Ook in België, VS, Japan en tientallen andere landen is Flappy Bird in korte tijd razend populair geworden. Een aanwijsbare reden voor het plotselinge succes is er niet; het spelletje heeft een retro uiterlijk, geen prijzen gewonnen en geen speciale aandacht van Apple gehad. Telkens je highscore verbeteren blijkt moeilijker dan gedacht…

Meer lezen: Flappy Bird onverwacht enorme hit in App Store

Meer apps dit weekend:

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.