iCulture peilt: hoe roekeloos ben jij met je iPhone?

We zijn niet altijd even zuinig met onze iPhone. Hoe veel roekeloze gewoontes heb jij? In iCulture Peilt kijken we hoe je scoort.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone-kapotEen iPhone is een kostbaar apparaat waar je als een goed huisvader* voor moet zorgen. Maar doen mensen dat wel? Onlangs bleek uit een onderzoek dat 25% van de smartphonebezitters geen hoesje gebruike en dat 62% geen pincode heeft ingesteld. Ook zijn er heel wat iPhone-gebruikers die zonder nadenken inloggen op onbeveiligde netwerken, naakte foto’s van zichzelf versturen en tijdens het autorijden proberen te whatsappen.

De beschadigde iPhone op de foto hebben we eerder op onze Facebook-pagina gezet. De eigenaar had de iPhone in de sportschool laten vallen, waarna het toestel onder het loopvlak van een loopband terechtkwam. Roekeloos? Nou nee. Maar als de eigenaar een sportarmband had gebruikt, was het waarschijnlijk niet gebeurd.

Het hierboven genoemde onderzoek was trouwens uitgevoerd door verzekeraar ProtectYourBubble, een bedrijf dat er belang bij heeft om je een onveilig gevoel aan te praten. Maar het bracht ons wel op een idee: soms zijn er kleine dingen in je gedrag die ervoor zorgen dat je iPhone snel beschadigd kan raken. Bijvoorbeeld in bad gaan liggen met je iPhone.

Daarom vragen we ons af: hoe roekeloos ben jij? Je mag meerdere opties kiezen.


Deze poll is ook op een aparte pagina te bekijken.

* Met ‘als een goed huisvader’ bedoelen we natuurlijk ook goede huismoeders. Het is eigenlijk een juridische uitdrukking, om aan te geven dat iemand zich redelijkerwijze als een verantwoord persoon gedraagt en alles doet wat nodig is om (voorzienbare) schade te voorkomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2014, 16:58
Categorie Achtergrond
Onderwerp ervaringen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.