Untether voor iOS 5.1.1 verwerkt in commerciële applicatie (jailbreak)

Daags voor de release van een gratis jailbreaktool door het Chronic Dev Team heeft het bedrijf Intevydis een zogenaamde untether voor iOS 5.1.1 verwerkt in de commerciële applicatie VulnDisco Mobile. De ondersteuning van de untether is momenteel beperkt.

VulnDisco MobileDaags voor de release van een gratis jailbreaktool door het Chronic Dev Team heeft het bedrijf Intevydis een zogenaamde untether voor iOS 5.1.1 verwerkt in de commerciële applicatie VulnDisco Mobile. Een untether is een exploit voor een kwetsbaarheid in de kernel van iOS, die tot gevolg heeft dat een iPhone, iPod touch of iPad nadat er een jailbreak is uitgevoerd niet tijdens het opstarten met een computer hoeft te worden verbonden. De ondersteuning van de untether is momenteel beperkt.


Volgens de auteur van de exploit is deze op dit moment alleen geschikt voor gebruik in combinatie met de iPhone 4, 4e generatie iPod touch en de originele iPad. Deze toestellen zijn al kwetsbaar voor de limera1n bootrom-exploit die door George Hotz (geohot) in 2010 werd ontdekt en die zelfstandig al een tethered jailbreak tot gevolg heeft. Aan ondersteuning voor de iPhone 4S en iPad 2 en mogelijk voor de Nieuwe iPad zou desalniettemin op dit moment worden gewerkt door Intevydis. De doelgroep van VulnDisco Mobile bestaat met name uit grote bedrijven en onderzoekers en de prijs voor de applicatie is dan ook alleen op aanvraag beschikbaar. De hacker pod2g heeft aangegeven dat het uitbrengen van de untether door Intevydis geen effect zal hebben op de planning van het Chronic Dev Team voor het uitbrengen van de gratis jailbreaktool Absinthe 2.0, die geschikt zal zijn voor alle toestellen op iOS 5.1.1 met uitzondering van de 3e generatie Apple TV.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.