iChair: rolstoel bedienen vanaf je iPhone

Dynamic Controls heeft een rolstoel ontwikkeld die je met een iPhone of iPod touch kunt bedienen. De applicatie kan de rolstoel besturen, maar toont ook de actuele snelheid of status van de rolstoel en kan diagnoses stellen bij problemen.

ichair iphoneAls je met de iPhone een auto kunt besturen, moet het ook mogelijk zijn om er een rolstoel mee te bedienen. Dynamic Controls heeft er een oplossing voor bedacht.

Het bedrijf heeft een iPhone in de elektrische rolstoelen geïntegreerd, waarmee je de instellingen kunt wijzigen, de rolstoel bestuurt en ook hulpnummers kunt bellen als er iets misgaat. De iPhone (of iPod touch) wordt op de rolstoel aangesloten via een cradle en toont informatie zoals de snelheid in kilometers per uur. De iPhone wordt tijdens het gebruik meteen geladen. Mocht je problemen hebben met je rolstoel, dan is er een diagnosefunctie die bekijkt wat er mis is. Dynamic Controls liet de innovatie zien op de beurs Rehacare in Duitsland. Ze hebben nog meer plannen met iPhone-applicatie, zoals het tonen van de status van de rolstoel, het gebruik als computermuis en bediening van apparaten via infrarood en Wi-Fi. Het systeem is geschikt voor de iPhone 3G en 3GS, en de tweede en derde generatie iPod touch. Mocht je een Dynamic Controls DX2, DX of Shark-rolstoel hebben, dan is het systeem in te bouwen zonder deze te herprogrammeren.

Via: 9to5 mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 november 2009, 11:30
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.