iPhone Tab Bar Icons: collectie iconen voor ontwikkelaars

iconsBerlin heeft een collectie van 322 iconen voor iPhone-ontwikkelaars gemaakt die je in applicaties kunt gebruiken. Je applicatie krijgt daardoor een professioneler uiterlijk en je hoeft zelf geen designer in te huren.

icon shopVeel iPhone-applicaties bevatten een knoppenbalk of tabbladen onderin het scherm. In de iPhone SDK zitten 12 icoontjes die je daarvoor kunt gebruiken. Wil je een ander type icoontje, dan moet je zelf iets ontwerpen of een designer in de arm nemen. Maak je iets dat teveel op Apple’s eigen iconen lijkt, dan loop je het risico dat je applicatie wordt afgekeurd. iconsBerlin, de designafdeling van het Duitse bedrijf Haase & Martin GmbH, heeft besloten om een collectie van ruim 300 iconen op de markt te brengen die je meteen in je iPhone-applicaties kunt gebruiken.

Ze zijn royalty-vrij en onderverdeeld in 24 categorieën, zoals boeken, zakelijk, onderwijs, financieel en games. Gebruik je de iconen, dan ziet je applicatie er consistenter uit, wordt minder snel afgekeurd en brengt gebruikers minder snel in verwarring. Mis je een bepaald icoon, dan kun je als ontwikkelaar een verzoek doen, waarna het icoon gratis aan de collectie wordt toegevoegd als de designers er iets in zien. Royalty-vrij betekent overigens niet dat het allemaal gratis is: je betaalt €50 voor de 322 iconen. Na aanschaf heb je een jaar lang recht op updates.

Meer info: iconsBerlin

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 november 2009, 15:35
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.