Hoe ontdek jij nieuwe iPhone-applicaties?

AdMob heeft een onderzoek gedaan naar de manier waarop iPhone-gebruikers nieuwe applicaties ontdekken. 60% ontdekt applicaties via de top 50-lijsten, 19% via artikelen zoals op iPhoneclub en 20% via advertenties in andere iPhone-applicaties.

iphone appsIedereen gebruikt de iPhone op een andere manier en ook bij het ontdekken van nieuwe iPhone-applicaties gaan mensen verschillend te werk. Om dit in kaart te brengen heeft AdMob een onderzoek gedaan naar de manier waarop iPhone-gebruikers nieuwe applicaties ontdekken. Het onderzoek is gehouden onder 190 gebruikers, die een lijst gepresenteerd kregen waarop ze meerdere mogelijkheden konden aankruisen.

De belangrijkste conclusie van het onderzoek is dat 60% van de gebruikers applicaties ontdekken via de top 50-lijsten in de App Store. Slechts 19% ontdekt nieuwe applicaties via artikelen zoals hier op iPhoneclub. De invloed van vrienden is veel groter: 46% van de iPhone-gebruikers downloadt een app op aanraden van vrienden. Een andere opmerkelijke vondst is dat 20% in aanraking komt met nieuwe applicaties via advertenties in een iPhone-applicatie. Eén op de vijf gebruikers ontdekt dus nieuwe applicaties terwijl ze andere applicaties gebruiken. De uitslag is gunstig voor AdMob: zij leveren advertenties voor mobiele applicaties (dus het onderzoek is niet helemaal onafhankelijk).

admob

AdMob onderzocht ook hoe gebruikers applicaties downloaden. De meeste gebruikers doen dat direct op hun mobiele telefoon. Slechts 7% downloadt de applicaties via iTunes op de desktop. De meeste gebruikers (62%) installeren tussen de 1 en 6 nieuwe applicaties per maand.

Hoe ontdek jij nieuwe applicaties? Laat het ons weten!

Bron: Businessinsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2009, 10:35
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.