Phil Schiller stuurt sussende woorden naar boze ontwikkelaar

Phil Schiller heeft een geruststellend mailtje gestuurd naar Steven Frank, ontwikkelaar van Panic. Hij werd boos op zijn persoonlijke blog over de gang van zaken met Apple, AT&T en het verbieden van de Google Voice applicatie.

phil schillerEen artikel schrijven op je persoonlijke blog lucht op… en levert soms ook nog een reactie op van Apple-baas Phil Schiller! Mac-ontwikkelaar Steven Frank maakte zich kwaad over Apple, AT&T, het afwijzen van de officiële Google Voice-applicatie voor de iPhone én het weghalen van andere Google Voice-applicaties uit de App Store. Hij schreef er een boos stukje op zijn blog over.

Omdat er al een jaar lang geen verbetering is opgetreden in het merkwaardige goedkeuringsbeleid van Apple heeft Frank besloten om de iPhone te boycotten. De boze blogposting was niet aan dovemansoren gericht: Phil Schiller stuurde een persoonlijke reactie om aan te geven dat Apple toch wel luistert.

Panic maakt de bekende Mac-applicaties Unison en Transmit. Hij klaagt op zijn blog:

I’ve reached a point where I can no longer just sit back and watch this. The iPhone ecosystem is toxic, and I can’t participate any more until it is fixed. As people have told me so many times: It’s Apple’s ballgame, and Apple gets to make the rules, and if I don’t like it, I can leave. So, I don’t like it, and I’m leaving.

Helaas durft Frank de reactie die hij van Phil Schiller ontving niet te publiceren (en hij heeft ook niet de moeite genomen om te vragen of dat mag), maar het komt er kort gezegd hierop neer: “We’re listening to your feedback”. Niet alle suggesties die in de blogposting worden genoemd zijn haalbaar, maar gaandeweg worden zaken verbeterd. Ook benadrukte Schiller nog even dat eerdere geruchten over verbannen ebook-applicaties onjuist zijn, omdat het in dit specifieke geval ging om het uitwisselen van boeken tussen iPhones. Toch zou het interessant zijn om te weten wat Schiller nu precies over Google Voice heeft gezegd. Sussende woorden als “we luisteren” is misschien een effectieve manier om deze ontwikkelaar weer even koest te houden, maar een verklaring wat nu het probleem met Google Voice is, biedt het niet. Als AT&T het probleem is wordt het ook lastig om de oplossing te volgen die SlingPlayer heeft gekozen: streaming video via 3G alleen toestaan buiten de VS. Google Voice is namelijk alleen in de VS te gebruiken.
Eerder reageerde Schiller op klachten rond het woordenboek Ninjawords.

Via: MacRumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2009, 9:57
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.