Hoe maak ik een iPhone-applicatie?

Craig Hockenberry en Ten23 hebben beide een tutorial voor beginnende iPhone-ontwikkelaars gemaakt: Craig geeft tips in hoofdlijnen, terwijl Ten23 een uitgebreide handleiding heeft geschreven.

Craig HockenberryEr zijn ontwikkelaars die het leuk vinden om te vertellen hoe ze hun iPhone-applicatie hebben gemaakt. Craig Hockenberry (foto), de ontwikkelaar van onder andere Frenzic en Twitterific is zo iemand. Hij legt in een nieuw artikel op zijn webblog uit waar je als beginnend ontwikkelaar rekening mee moet houden. Die tips variëren van: ‘koop een tweedehands Mac of een Mac mini’ tot ‘bekijk een paar filmpjes in het iPhone Dev Center’, of ‘ga aan de slag met wat voorbeeldcode’.

photokastCraig heeft ook nog een aantal interessante artikelen geschreven over geheugenbeheer, het lezen van crashlogbestanden en hoe om te gaan met verlopen certificaten.

Ontwikkelaar Ten23 gaat nog een stap verder: zij hebben een 37 pagina’s tellende handleiding gemaakt van het ontwikkelproces van een iPhone-applicatie. De handleiding beschrijft hoe de applicatie PhotoKast ontstond. PhotoKast is een applicatie waarmee je je foto’s naar anderen in je omgeving kunt sturen. Waarderen ze de foto, dan kunnen ze die weer naar anderen in hun omgeving sturen. Een origineel idee en qua uitvoering complex genoeg dat je ook als (semi-)gevorderde ontwikkelaar nog wel iets ervan opsteekt. Hieronder kun je de handleiding lezen:

Building PhotoKast: Creating an iPhone app in one month

Meer info: Furbo: Bootstrap (Craig Hockenberry) en PhotoKast

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2009, 1:29
Categorie Apps
Onderwerpen ontwikkelaars, tutorial

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.