Kyte maakt iPhone-applicaties voor bekende artiesten

Kyte introduceert een raamwerk voor iPhone-applicaties voor artiesten. De eerste serie, uitgebracht via Universal, komt nu beschikbaar: The Pussycat Dolls, Soulja Boy en andere artiesten zijn erbij.

soulja boyKyte is vooral bekend als een site om webvideo’s en mobiele video’s te delen. Maar ze willen ook een graantje meepikken van de iPhone-gekte: net als MUPPS en InfoMedia kunnen artiesten een iPhone-applicatie laten maken. Kyte heeft veel celebrities aan boord en wil dit gebruiken om geld te verdienen met advertenties. De applicaties moeten realtime toegang geven tot livechat, streaming content en muziekdownloads.

lady gagaThe Pussycat Dolls en Lady Gaga zijn geïnteresseerd en van Soulja Boy en Keri Hilson komen vandaag al twee applicaties uit. Maar Kyte wil niet alleen geld halen uit advertenties: ook de artiesten moeten flink betalen. Bovenop de normale licentiekosten voor het platform moeten ze een paar duizend dollar voor de eerste applicatie en een paar honderd dollar voor volgende applicaties betalen. Dat klinkt als een hoop geld, maar als de artiesten (of hun vertegenwoordigers) het op eigen houtje moeten uitbesteden aan een externe ontwikkelaar zijn ze meer tijd en net zoveel geld kwijt. In de App Store is ook al een Kyte Producer-applicatie verkrijgbaar, waarmee je zelf foto’s en slideshows kunt maken en uploaden.

De applicaties die nu beschikbaar komen zullen via Universal worden uitgebracht. Het wordt druk met iPhone-applicaties voor celebrities: laatst brachten The Presidents of the United States en MC Hammer ook al een fanapplicatie voor de iPhone uit.

Meer info: Kyte
Via: Mashable

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2009, 19:33
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.