‘Helft Nederlandse app-gebruikers zag leven veranderen door apps’

Leefritme Kenniscentrum heeft een onderzoek onder zevenhonderd app-gebruikers gehouden, waaruit blijkt dat bijna de helft van deze groep denkt dat apps hun levens heeft veranderd.

iPhone appsEen onderzoek van Leefritme Kenniscentrum komt tot een opmerkelijke conclusie: de helft van alle app-gebruikers zegt dat zijn of haar leven is veranderd door het gebruik van applicaties. Een vijfde van het onderzoekspanel denkt zelfs dat hij of zij nu meer vrienden heeft dankzij gedownloade en gekochte apps. Leefritme Kenniscentrum is een onafhankelijk instituut dat mogelijk wordt gemaakt door Vodafone.

Bijna de helft van de onderzoeksgroep zegt dat zij dankzij apps hun sociale contacten beter onderhouden, aldus Leefritme. Apps zouden het gemakkelijker maken om bijvoorbeeld je contacten bij te houden. Iets dat bij twintig procent van het onderzoekspanel zou helpen met het vinden van nieuwe vrienden. Daar staat tegenover dat lang niet iedereen apps zo serieus neemt: tweederde van de groep zegt dat het vooral leuke speeltjes zijn.

Leefritme Kenniscentrum hield dit onderzoek onder een groep van zevenhonderd respondenten, die niet model staan voor de gemiddelde Nederlander. Het onderzoek zegt daarom ook weinig over de algemene populariteit van apps in Nederland: app-sceptici en app-weigeraars zijn niet in het onderzoek meegenomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2011, 18:17
Categorie Achtergrond
Onderwerpen onderzoek, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.