Handleiding onofficiële iPhone jailbreak 1.1.2

De jailbreak voor iPhones met firmware 1.1.1 is beschikbaar. Wie wat moeite heeft met de Engelstalige handleidingen kan hier een Nederlandse versie vinden. Voorlopig kunnen alleen Mac-gebruikers de jailbreak uitvoeren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het is gelukt: er is een jailbreak beschikbaar voor firmware 1.1.2, al zullen Windows-gebruikers nog even tandknarsend moeten toezien. De methode is namelijk alleen geschikt voor Mac-bezitters. Hieronder lees je hoe je te werk moet gaan, maar hou er rekening mee dat het niet zo makkelijk gaat als de Jailbreakme-methode die een paar dagen geleden beschikbaar kwam. Als eerste stap zul je een downgrade naar 1.1.1 moeten uitvoeren en daarna upgraden naar firmware 1.1.2. Voordat je aan de slag gaat: denk goed na of je de jailbreak wel nodig hebt en raadpleeg het forumtopic over dit onderwerp, zodat je weet wat er mis kan gaan.
Let er ook op dat dit een onofficiële instructie is. Bezitters van een werkende iPhone met firmware-versie 1.0.2 of 1.1.1 raden we aan om deze gewoon te blijven gebruiken en de jailbreak NIET uit te voeren.


Hieronder de stappen zoals ze zijn gepubliceerd op websites zoals iPhoneAlley:

DE VOORBEREIDING
1. Synchroniseren
1. Synchroniseer je iPhone met iTunes zodat er een backup is van de informatie die op je iPhone aanwezig is.
2. Maak Symlink
1. Heb je Installer.app al draaiend op je iPhone, dan kun je deze stap overslaan. Heb je nog geen Installer.app, ga dan naar Jailbreakme.com en jailbreak je iPhone. Na afloop verschijnt Installer.app op je startscherm.
2. Sluit de iPhone aan op de computer en open iTunes. Zorg dat de knop Update zichtbaar is in iTunes voordat je verder gaat.
3. Open Installer.app, ga naar de categorie Tweaks (1.1.1) en installeer OktoPrep.
3. Upgrade naar firmware 1.1.2
1. Download het 1.1.2 update/restore-pakket van Apple. Als het bestand automatisch wordt uitgepakt, pak je het origineel en verwijder je de extensie .zip zodat de bestandsnaam wordt: iPhone1,1_1.1.2_3B48b_Restore.ipsw
2. Ga naar iTunes, hou de Option-knop ingedrukt en klik in iTunes op Upgrade. Selecteer het bestand iPhone1,1_1.1.2_3B48b_Restore.ipsw om te upgraden.
3. Als de upgrade naar 1.1.2 gelukt is, sluit je iTunes.

DE UITVOERING
4. Jailbreak uitvoeren
1. Download iPHUC en dergelijke van Rapidshare.
2. Pak de inhoud uit, zodat iphuc, fstab en iphonefs allemaal op de Desktop staan.
3. Als je nog geen libreadline hebt, download het dan en pak het zip-bestand uit op je harddisk.
4. Open Terminal.app, dat te vinden is in Programma’s > Hulpprogramma’s (Applications > Utilities)
5. Typ cd ~/Desktop en druk op Enter.
6. Typ ./iphuc en druk op Enter.
7. Typ getfile disk iphonefs/disk.dmg 314572800 en druk op Enter. Dit duurt ongeveer vijf minuten, tijd voor een kop koffie! Na afloop staat er een bestand met de naam disk.dmg in de map iphonefs.
8. Dubbelklik op het bestand om het te mounten.
9. Open de zojuist gemounte Oktoberfest3B48b.UserBundle-schijf en open de map etc. Vervang het bestand fstab in de map etc met het beschikbaar gestelde bestand fstab.
10. Download AppTapp Installer van Nullriver en plaats het op je desktop.
11. Houd de Control-knop op je toetsenbord ingedrukt en klik op AppTapp Installer. Kies dan de optie Show Package Contents. Navigeer naar Contents > Resources. Kopieer Installer.app uit de map Resources naar de map Applications in de bundel Oktoberfest3B48b.UserBundle. Doe hetzelfde voor het bestand libarmfp.dylib, maar plaats dit in de map usr > lib in plaats van Applications.
12. Unmount de image op je desktop en sluit eventueel wat openstaande Finder-vensters.
13. Ga terug naar Terminal, waar iPHUC nog steeds actief is. Typ putfile iphonefs/disk.dmg disk en druk op Enter. Dit duurt ongeveer een minuut. Als het gereed is herstart je de iPhone en sluit je Terminal. De jailbreak is klaar!
14. Nadat de telefoon weer is opgestart deïnstalleer je OktoPrep met behulp van Installer.app. Mocht je de iPhone op een officieel contract willen gebruiken (dus in Duitsland via T-Mobile, in Engeland via O2 of in Frankrijk via Orange), dan kun je de iPhone tenslotte nog in iTunes activeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.