Hack: auto starten met sms vanaf je iPhone

Je auto starten kan met een sms'je vanaf de iPhone en een Arduino-chip. Will O'Brien heeft het gedemonstreerd en legt op zijn blog uit hoe het moet.

auto-starten-iphoneHet is koud en je hebt geen zin om in de kou naar je auto te lopen, waar je vingers afvriezen zodra je het stuur aanraakt. Op afstand de motor starten zou wel lekker zijn. Maar ja, dat is niet bij alle auto’s mogelijk en kost geld. Will O’Brien bedacht iets anders. Hij start zijn auto met de iPhone door een sms’je te sturen. Als je handig bent kun je het zelf maken, maar dan moet je wel twee rechterhanden hebben.

Will gebruikte een iPhone met jailbreak, een Arduino en nog wat andere componenten. Om te voorkomen dat anderen de auto kunnen starten gebruikt Will een pincode van vier cijfers. De Arduino voert het commando uit en de telefoon stuurt een sms’je terug met de tekst ‘Executed’. Drie minuten later loop je naar de auto die dan al heerlijk warm is. Op BioBug lees je hoe je het aanpakt. Er zijn al vaker leuke projecten met de Arduino gedaan, bijvoorbeeld een Arduino-deurbel die foto’s naar je iPhone stuurt en Beeri, waarbij je met Siri een biertje kunt bestellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2013, 8:00
Categorie iOS
Onderwerpen arduino, uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.