apple watch met bandje

Samsung levert processor van de Apple Watch

Samsung gaat de processor van de Apple S1 leveren. Dit is een pakket chips, dat de Apple Watch aanstuurt. Eerder fabriceerde Samsung ook al iPhone-processoren voor Apple.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

Samsung, concurrent én leverancier van Apple, gaat de processor voor Apple Watch leveren, aldus Digitimes. De processor wordt onderdeel van de Apple S1, het rekenkundige hart van de Apple Watch. Die bestaat verder nog uit mobile DRAM, NAND flash-geheugen en andere onderdelen die nodig zijn om de Apple Watch te laten werken. De S1 wordt niet zoals gebruikelijk een system on a chip (SoC) genoemd, maar in dit geval een system-in-package (SiP). Hierbij zijn een aantal chips samengevoegd tot één pakket. Het wordt vooral gebruikt voor kleinere volumes. Samsung moet zo’n drieduizend tot vierduizend 12-inch wafers per maand produceren en doet dat volgens een 28nm-proces.

Apple Watch

Blijkbaar is Samsung de meest geschikte leverancier om de processor het goedkoopst of het snelst in de gewenste aantallen aan Apple te leveren. Volgens eerdere geruchten wil Cupertino de Apple Watch namelijk in maart in de winkels hebben. Samsung was ook al de leverancier van de Apple A9 chip van de volgende generatie iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2015, 19:02
Categorie Geruchten
Onderwerpen apple watch, processor, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.