Google Chrome voor iOS synchroniseert formulieren met desktop

Google Chrome voor iPhone en iPad heeft de mogelijkheid gekregen formulieren automatisch verder in te vullen dankzij de autofill-feature.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Google Chrome iPhone iPad iOS 6.0 en laterWebbrowser Google Chrome voor de iPhone en iPad synchroniseert voortaan de informatie op formulieren met Google Chrome op de desktop. Het gaat om de zogeheten autofill-techniek van Chrome, die ervoor zorgt dat je juiste persoonlijke informatie automatisch wordt ingevuld bij velden waar het handig kan zijn. Maak je een profiel aan met een naam, adres en telefoonnummer, dan onthoudt Chrome die informatie zodat je het de volgende keer op een andere site niet opnieuw hoeft in te voeren.

Om gebruik te maken van de functie, moet je met hetzelfde Google-account zijn ingelogd in Google Chrome voor iOS en Google Chrome voor de desktop.

De functie komt maar liefst zeven maanden later dan de functie in Google Chrome op Android. De zoekgigant experimenteert volgens TNW op dat platform verder met nieuwe functies voor autofill-mogelijkheden, die er vooral voor moeten zorgen dat je makkelijker en sneller een bestelling kan plaatsen op een website.

Een andere vernieuwing in Google Chrome versie 31.0.1650.18 (!) voor iPhone en iPad is dat je nu naar aanverwante, vergelijkbare afbeeldingen kan zoeken als je een afbeelding lang ingedrukt houdt. Dat doe je met de optie ‘Zoeken op Google naar deze afbeelding’, een tekst die bijna niet in het menu past. Ten slotte zijn er beveiligingsverbeteringen en bugfixes doorgevoerd.

Downloaden: Chrome (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 15:56
Onderwerpen chrome, formulier, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.