Google Books keert terug in App Store, zonder in-app winkel

Na mysterieus uit de App Store te zijn verdwenen, keert Google Books weer terug. De link naar Google's eigen boekenwinkel is uit de app verwijderd. Hiermee sluit een serie aan veranderingen in e-booklezers om aan Apple's voorwaarden te voldoen.

Google Books is terug, maar zonder in-app winkelHet uit de App Store verdwenen Google Books is weer terug op zijn plek. De app is zo goed als onveranderd, maar mist nu zijn knop naar de boekenwinkel van Google. Hierdoor voldoet de app volledig aan Apple’s nieuwe algemene voorwaarden. De verdwijning van Google Books was het begin van een golf aan apps die hun e-bookwinkels via updates verwijderden, mogelijk om verwijdering uit de App Store te voorkomen.


Eerder in juli verdween Google Books uit de App Store. Een reden was niet bekend, maar waarschijnlijk had het te maken met het feit dat Google deze nieuwe regelgeving niet naleefde. Kort daarna volgde er updates voor verschillende apps, waaronder Kindle, die de nog bestaande links naar in-app winkels verwijderde.

Google Books staat nu weer in de Amerikaanse App Store, maar zonder een manier om vanuit de app de winkel te bereiken. Wil je dit alsnog, dan moet je vanuit je webbrowser naar Google Books gaan. De app is niet in de Nederlandse App Store beschikbaar.

In februari introduceerde Apple nieuwe algemene voorwaarden, waarin het bedrijf eiste dat iedere ontwikkelaar zijn in-app winkel via Apple’s kanaal liet lopen. In februari versoepelde dit beleid: een eigen in-app winkel mocht weer, zolang deze maar buiten de app bestond. Reclame voor deze winkel in je app mocht ook niet.

Downloaden: Google Books (gratis, Amerikaanse App Store)

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 juli 2011 om 10:10
Categorieën
Apple, Apps

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.