Glyphboard: webclip voor het invoegen van ASCII-tekens

Glyphboard is een iPhone-webclip die veel meer kan dan de gebruikelijke webapplicatie: het kopiëren van ASCII-tekentjes in allerlei berichten, e-mails en Twitter-boodschappen, meteen vanaf je springboard.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

glyphboardWebapplicaties zijn niet meer zo populair sinds de App Store opende. Maar soms zijn er webapplicaties die duidelijk een toegevoegde waarde hebben – omdat ze iets te bieden hebben dat je met een gewone app niet voor elkaar kunt krijgen. Glyphboard is zo’n bijzondere applicatie. Voorheen konden webapps namelijk alleen in Safari worden gebruikt, terwijl je verbinding had met internet. Glyphboard niet: die kun je als een soort native applicatie opstarten. Maar wat heb je eraan?

Met Glyphboard kun je een simpele taak uitvoeren, die tot nu toe vrij lastig was: het kopiëren van ASCII-tekentjes via het iPhone-clipboard naar je e-mail, chatberichten of Twitter-berichten. Je kunt de Glyphboard-webclip installeren door naar de site van Glyphboard te gaan in Safari op de iPhone of iPod touch. Daarna voeg je met het plusteken onderin beeld de webclip toe aan je springboard.

Glyphboard laat zien dat er veel meer mogelijk is met webapplicaties dan we denken. Voor ontwikkelaars is het ook gunstig: ze kunnen functionaliteit beschikbaar stellen aan gebruikers, zonder van Apple’s goedkeuringproces afhankelijk te zijn. En als ze een betaalde applicatie willen aanbieden ontlopen ze er ook nog Apple’s 30% commissie mee.

Op de website van de ontwikkelaar is meer informatie te lezen.

glyphboard screenshot

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juli 2009, 0:03
Categorie Apps
Onderwerp webapp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.