Gevonden: filmpje van T-Mobile met voorbereidingstips voor kopers iPhone 3G

T-Mobile heeft voor mensen die de iPhone 3G willen kopen een instructiefilmpje online gezet zodat je weet welke voorbereidingen je voor 11 juli moet nemen en wat je zoal moet meebrengen naar de winkel.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

T-Mobile voorbereiding op iPhone lanceringT-Mobile heeft onaangekondigd een filmpje op YouTube gezet waarin wordt uitgelegd welke maatregelen je moet nemen op de eerste dag dat de iPhone te koop is in Nederland, aanstaande 11 juli. Het filmpje is op YouTube ontdekt door iPhoneclub-bezoeker Mark. Naast gebruikelijke attributen zoals een slaapzak, visstoeltje en Zwitsers zakmes zul je ook nog wat andere zaken moeten meenemen. De video legt vooral de nadruk op een goede voorbereiding: zo kun je vooraf op de website kijken welk abonnement je van plan bent te nemen en moet je een geldig legitimatiebewijs en een bank- of giropas meebrengen. Verder is belangrijk om te weten dat je het iPhone-abonnement persoonlijk moet afsluiten. Je kunt dus blijkbaar niet een stuk of vijf iPhones voor vrienden en familie inslaan.

In het filmpje leidt T-Mobile-medewerkster Jaqueline de kijkers langs een aantal tips. Je moet bijvoorbeeld 18 jaar of ouder zijn en zakelijke gebruikers moeten een uittreksel van de KvK meenemen dat niet ouder is dan 1 jaar. Wil je overstappen van een andere provider naar T-Mobile en wil je je nummer overzetten, dan is het slim om een recente factuur van je huidige provider op zak te steken en nog eens goed te controleren hoe het zit met je opzegtermijn. Jaqueline geeft op het einde ook nog dé handige tip: maak vooraf een backup van je gegevens zodat je die makkelijk kunt overzetten naar je nieuwe iPhone 3G. Heb je telefoonnummers op je simkaart staan, dan kun je die met behulp van de standaard aanwezige sim-importtool in één keer in je adresboek zetten; een nieuwe feature van firmware 2.0.

Een opvallende opmerking komt aan het einde: je kunt de iPhone niet alleen in de winkel kopen, maar ook online bestellen. Dit wordt verder niet uitgelegd, dus hopelijk wordt dit morgen bekendgemaakt als T-Mobile meer laat weten over de distributiepunten.

– De video is helaas alleen nog privé beschikbaar.

Met dank aan Mark voor de nieuwstip!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:46
Categorie Providers
Onderwerpen abonnementen, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.