Gerucht: tijdelijk geen iPhone OS updates vanwege tablet-code

Volgens The Boy Genius is er al een tijdlang geen update van het iPhone OS uitgebracht. Dat heeft ermee te maken dat er teveel code aanwezig is, die verwijst naar de Apple Tablet, meent een tipgever.

apple tabletHet is opvallend dat Apple al geruime tijd geen update van het iPhone OS heeft uitgebracht. Natuurlijk is er voor elk probleem wel een bijpassende ‘what if’ te verzinnen. Zo ook in dit geval: The Boy Genius beweert, dat Apple met opzet geen update voor iPhone OS heeft uitgebracht omdat er teveel code aanwezig is, waaruit het bestaan van een Apple Tablet af te leiden is.

Apple zou die informatie en mogelijke specs niet willen lekken. De bron van BGR claimt ook dat de Apple tablet/iSlate een supersnelle ARM-processor en een besturingssysteem op basis van de iPhone OS-kernel heeft. Het is kortom een “iPhone on stereoids”. Wie inmiddels de weg kwijt is in de geruchten over de roemruchte tablet kan de hoop alvast vestigen op ValleyWag. Deze website biedt namelijk tot maximaal $100.000 voor bewijsmateriaal van de Apple Tablet.

De beloning is in vier fasen verdeeld: $10.000 voor goede foto’s, $20.000 voor een video van de tablet in actie en $50.000 voor foto’s of video’s waarop Steve Jobs de tablet in handen houdt. De hoofdprijs is $100.000 maar dan moet je Valleywag wel de mogelijkheid geven om een uur lang met de Apple Tablet te spelen. Het geld zal worden uitgekeerd zodra Steve Jobs de tablet aankondigt en het bewijsmateriaal juist blijkt te zijn. Toch zou Valleywag wel eens risico’s kunnen lopen: TechCrunch consulteerde een jurist die meent dat Apple een claim zou kunnen indienen tegen de website of moederbedrijf Gawker als blijkt dat de tipgever een NDA heeft overtreden. Gawker heeft wel vaker prijzengeld uitgeloofd voor scoops, bijvoorbeeld toen ze $1.000 uitloofden voor foto’s van Nikki Finke, een vrouw die de website Hollywood Daily verkocht aan Mail.com. Toen was het ‘probleem’ dat er van de betreffende dame alleen twee gedateerde foto’s beschikbaar waren en Gawker wilde graag weten hoe ze er tegenwoordig uitziet. Bij de Apple Tablet zijn de belangen wat groter (en de prijzenpot ook).

Via: Boy Genius Report en TechCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 januari 2010, 8:47
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp geruchten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.