FAKE: push-notificatie in iPhone firmware 2.2.1 (Update)

Volgens een Russische website zijn ze in bezit van iPhone firmware 2.2.1 Beta 1, waarin push notificaties en draadloos synchroniseren van notities met MobileMe zijn geactiveerd. Maar de bewijzen zijn niet erg sterk.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

firmware 2.2.1De Russische website RussianiPhone.ru beweert dat ze firmware 2.2.1 Beta 1 hebben gezien. Het zou push-notificaties ondersteunen en ook in staat zijn om draadloos (over-the-air) notities via MobileMe te synchroniseren. Ook nieuw is dat bij de Agenda nu ook een update wordt aangegeven als er afspraken geaccepteerd moeten worden. Op iPhoneclub zijn we meestal nogal sceptisch bij deze geruchten: een dergelijk screenshot is makkelijk in Photoshop te maken en het lijkt ons wat apart dat Apple een belangrijke nieuwe functie als Push Notifications wegmoffelt in een onbelangrijke subpuntrelease.

Update: De originele auteur van de forumdiscussie bij RussianiPhone.ru heeft toegegeven dat het hier een fake betreft. Zie de update aan het eind van dit bericht.

Van de acht subpuntreleases die Apple tot nu toe heeft uitgevoerd is er maar eentje geweest waarin belangrijke nieuwe functionaliteit werd toegevoegd (namelijk 1.1.3 met Google Maps en webclips), zoals in ons firmware-overzicht te zien is. Alle andere subpuntreleases bevatten bugfixes en kleinere optimalisaties. MacRumors betwijfelt ook of het gerucht waar is en iSpazio heeft het gerucht al als fake betiteld. Maar kijk niet vreemd op als je het ‘nieuws’ de komende dagen toch regelmatig op internet ziet opduiken.

Een andere reden waarom dit gerucht in twijfel valt te trekken is dat Apple iPhone firmware 2.2.1 Beta 1 nog niet naar ontwikkelaars heeft gestuurd. Als de Russen toch in bezig zijn van een betaversie, dan zijn ze er op een bijzondere manier aan gekomen.

Push notificatie houdt in dat applicaties een gebruiker kunnen waarschuwen wanneer er iets belangrijks gebruikt. De applicatie hoeft daarbij niet actief te zijn. Als voorbeeld: je krijgt een waarschuwing wanneer een vriend in de buurt komt of wanneer er een chatbericht binnenkomt, ook wanneer je de iPhone in slaapstand in je zak hebt zitten of een andere applicatie geopend hebt. Op dit moment is dat nog niet mogelijk: het is niet toegestaan om applicaties te maken die op de achtergrond blijven draaien. Sommige instant messaging-applicaties (zoals IM+) lossen dat op door over te schakelen op sms-berichten zodra je de applicatie afsluit.

Apple zou eigenlijk Push Notification al in september introduceren, maar in een e-mailtje (waarvan de authenticiteit niet is vastgesteld) gaf Steve Jobs aan dat hij de functie meteen 100% goed wil hebben bij de introductie. Hij maakte de opmerking in een periode dat er nog regelmatig problemen met MobileMe waren.

Daarnaast dwaalt op internet nog een gerucht rond, dat firmware 2.3 beta 1 op 8 december voor ontwikkelaars beschikbaar komt.

Het screenshot (en gerucht) is officieel als fake bevestigd, zie iPhone-ticker.de:

The author of the post on the russian website has officially acknowledged (in the forum thread) that it IS a fake. Not a Photoshop trick though – he used Erica Utilities on a jailbroken phone to run the “badge MobileNotes 3” command for Notes, and similarly for the Calendar. This allows to add a badge with about anything in it – just put your text in place of “3”. That forum thread shows a screenshot of the home screen where every app has a badge with [part of] it’s own name.

But regardless of the method, it is officially fake.

Bron: RussianiPhone.ru
Tipgever: Joachim

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2008, 0:29
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen geruchten, notificaties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.