Gerucht: iPhone wordt triband HSDPA, geen jailbreak en unlock meer mogelijk

Engadget kreeg de firmware van de nieuwe iPhone in handen en leest daar een aantal hardwarecomponenten uit af. iPhone Atlas kreeg via een loslippige Vodafone-medewerker meer gegevens in handen, waaruit blijkt dat jailbreaken en unlocken voorlopig onmogelijk is.

Chip iPhoneEngadget gelooft de nieuwe spyfoto’s niet, maar heeft een andere manier gevonden om het volk bezig te houden: een lijstje met details over de firmware van de nieuwe iPhone. De gegevens zijn afkomstig uit een firmwareversie die mogelijk onder mobiele operators is verspreid. Mochten de gegevens kloppen, dan kunnen we rekenen op tri-band HSDPA, quadband GSM een energiebesparende UMTS aan/uit-schakelaar en ondersteuning voor Global Locate Library (GLL) voor het afwikkelen van A-GPS-commando’s.

Maar de aanduiding van A-GPS is nog geen bewijs dat er daadwerkelijk een GPS-ontvanger in de nieuwe iPhone zit (argh, dit gaat weer tot misverstanden leiden…). Er zijn ook Assisted GPS-systemen zoals die van Skyhook, die plaatsbepaling via Wi-Fi doen. De firmware heeft buildnummer n82ap gekregen (toevallig sprak Erica Sadun in februari al over N82).
Het lijstje van Engadget omvat de volgende onderdelen:

  • Infineon PMB6952 / S-GOLD3 six-band UMTS / HSDPA transceiver
  • Murata LMRX3JCA-479 tri-band amplifier
  • Sony SP9T antenna switch for GSM / UMTS dual mode
  • ARM 1176JZF-S – Main CPU (same as in 1st gen iPhone)
  • Skyworks 77427 chip – UMTS / HSDPA tx 1900MHz, rx 2100MHz
  • Skyworks 77414 chip – UMTS / HSDPA 1900MHz
  • Skyworks 77413 chip – UMTS / HSDPA 850MHz

iPhone Atlas heeft ook een lijstje gemaakt, met gegevens die afkomstig zijn van een Vodafone-medewerker. Die meldt dat de achterkant glanzend zwart is, op firmware 2.0 draait en een prima functionerende GPS heeft. Het probeert eerst je positie via Wi-Fi te bepalen, daarna via gsm-masten en tenslotte via satellieten. De nauwkeurigheid is minder dan 3 meter. De Vodafone-medewerker meldt een datasnelheid van gemiddeld 140 kbps, dat binnenshuis naar 70 kbps daalt.

De ‘feel’ van het toestel is hetzelfde gebleven. De telefoon is wel zo’n 20% kleiner. Intern blijkt er ook nogal wat veranderd: de bootloader hardware-exploit is niet meer mogelijk, de modemsoftware is versie 04.41.01 en Apple heeft er alles aan gedaan om jailbreak en unlock onmogelijk te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2008, 12:53
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.