Geen straf voor Gizmodo in zaak rond verloren iPhone 4

Gizmodo zal niet verder worden vervolgd in de zaak rond de rondslingerende iPhone 4 in een bar. Daardoor kwam het uiterlijk van de iPhone 4 vroegtijdig naar buiten.

jason-chen-iphoneHet is meer dan een jaar geleden dat een Apple-medewerker een prototype van de iPhone 4 in een bar liet liggen. De persoon die de iPhone vond, Brian Hogan, besloot samen met zijn vriend Sage Wallower het toestel aan Gizmodo te verkopen. Het zou zijn gedaan voor een bedrag van 5.000 dollar. Het duo dat het toestel verkocht zal wel worden aangeklaagd, maar medewerkers van Gizmodo en moederbedrijf Gawker Media gaan vrijuit. Dat heeft de districtsrechter van San Mateo County via een persbericht bekendgemaakt.

Gizmodo publiceerde foto’s van het prototype, dat bijna 100% gelijkenis vertoonde met het toestel dat Apple later als iPhone 4 op de markt zou brengen.

Uit de rechtbankstukken blijkt dat Steve Jobs eigenhandig de telefoon pakte om hoofdredacteur Brian Lam te verzoeken de iPhone aan Apple terug te geven. Lam deed dat, maar eiste wel dat Apple in een brief zwart op wit zou zetten dat de telefoon eigendom van Apple was. Daarmee kreeg hij definitief de bevestiging dat het daadwerkelijk om een prototype van de iPhone ging. Dat het toestel eigendom van Apple was, bleek overigens ook later, toen bleek dat Apple aangifte had gedaan van diefstal van een iPhone-prototype. Ondanks dat het met een sisser afloopt voor Gizmodo zal redacteur Jason Chen het gebeuren niet snel vergeten: er volgde een huiszoeking in zijn woning, waarbij vier computers, twee servers, een iPad, iPhone, Airport Extreme en externe harddisks in beslag werden genomen. Ook maakte hij zich in feite schuldig aan het ‘vernielen’ van Apple-eigendommen door het gevonden prototype open te schroeven en de componenten eruit te halen.

Meer info: Gizmodo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2011, 20:20
Categorie Achtergrond
Onderwerpen gizmodo, prototype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.