Geen Flash en Java op de iPhone

Wanneer de iPhone eind juni beschikbaar komt, zal er geen ondersteuning voor Java en/of Flash aanwezig zijn op het toestel. Flash zou later toegevoegd kunnen worden, maar Java lijkt erg onwaarschijnlijk.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

flash javaDat de iPhone geen Java ondersteunt is geen verrassing: eerder zei Steve Jobs al dat hij die “achterhaalde technologie” niet op de iPhone wil. Naar nu blijkt zal er ook geen ondersteuning voor Flash zijn – althans, niet vanaf het begin.


De Safari-browser heeft een plugin-architectuur, waardoor het makkelijk zou zijn om ook een Flash-plugin toe te voegen. Maar Apple-officials hebben gezegd dat er in ieder geval geen Flash-plugin bij de lancering van de iPhone beschikbaar komt. De versie van QuickTime die op de iPhone was meegeleverd, moet dan wel een beperkte versie zijn, want QuickTime op de desktop kan wel in beperkte mate Flash afspelen. Waarom Apple deze beslissing heeft gemaakt is nog steeds niet helemaal duidelijk – waarschijnlijk gaat het om batterijduur en veiligheid.

Steve Jobs vertelde de New York Times in januari al dat er geen Java op de iPhone komt. “Java is niet de moeite waard om in te bouwen. Niemand gebruikt meer Java, het is een zwaargewicht.” Toch spreekt Jobs zichzelf daarbij tegen: Apple maakt een eigen Java runtime machine en beweert op de eigen website dat “Mac OS X het ultieme platform is voor het bouwen en uitrollen van platform-overstijgende Java-applicaties.” Blijkbaar denken ze er nu toch anders over.

Toch lijkt het toevoegen van Flash maar een kwestie van tijd: in een van de volgende iPhone-versies zal het ongetwijfeld toegevoegd zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 april 2015 om 15:47
Onderwerp
Categorie
iOS
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.