Eerste iPhone-webapplicaties nu al beschikbaar

Snelle ontwikkelaars hebben alvast de eerste webapplicaties voor de iPhone uitgebracht. Het gaat om een mobiele interface naar Twitter, het boodschappenlijstje OneTrip en een Digg-interface voor de iPhone.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

twitter iphoneNog geen twee dagen na de aankondiging van Steve Jobs dat de iPhone geschikt is voor Web 2.0-toepassingen. Op dit moment zijn al de eerste iPhone-applicaties aangemeld. Eentje daarvan is een iPhone-interface naar de sociale netwerksite Digg. Een andere is OneTrip Shopping, een electronisch boodschappenlijstje.

OneTrip is speciaal voor de iPhone geoptimaliseerd, waarbij je een lijstje met aankopen kunt bekijken en bewerken. Het grappige is dat je zoiets ook in Safari op de desktop kunt gebruiken. Een derde interessante ontwikkeling is Twitter voor de iPhone, waarmee je ook vanaf je telefoon kunt microbloggen.

Inventieve types hebben inmiddels mogelijkheden ontdekt: de nieuwe website PhoneLauncher.com moet een verzamelplek van handige iPhone-applicaties worden. Het aanbod is daar voorlopig nog beperkt: alleen de drie die hierboven worden genoemd zijn er voorlopig te vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 15:25
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.