Geen FaceTime in delen van het Midden-Oosten

In enkele landen in het Midden-Oosten zijn verwijzingen naar FaceTime van de Apple-website verdwenen en provider Du bevestigt dat FaceTime momenteel niet in de Verenigde Arabische Emiraten wordt ondersteund.

FaceTimeVanaf vandaag gaat de iPhone 4 in de Verenigde Arabische Emiraten in de verkoop, maar klanten moeten het voorlopig zonder FaceTime-videobellen doen. Du, een van de grootste providers in die regio, maakte gisteravond via Twitter bekend dat de FaceTime-functionaliteit ‘momenteel niet beschikbaar is’ in de Verenigde Arabische Emiraten.

Eerder deze week berichtte The Unofficial Apple Weblog (TUAW) al dat afbeeldingen van iPhones met FaceTime op verschillende internationale Apple-websites waren verdwenen. Het zou gaan om landen als Saoedi-Arabië, Qatar, Yemen en ook de Verenigde Arabische Emiraten, evenals een aantal anderen. De precieze oorzaak van het ontbreken van FaceTime-ondersteuning is onduidelijk. Aanvankelijk dacht men dat Apple de afbeeldingen heeft aangepast omdat daarop een vrouw stond afgebeeld, maar met de bevestiging van Du lijkt het er op dat er iets anders aan de hand is.

TAUW heeft gehoord dat er mogelijke sprake is van lokale beperkingen op VoIP-technologie, die deze vorm van communicatie onmogelijk maakt. Voorlopig heeft Du alleen voor de Verenigde Arabische Emiraten de afwezigheid van FaceTime bevestigd, maar de website denkt dat dit ook in andere landen in het Midden-Oosten het geval zal zijn. Eerder nog stelden de Israëlische autoriteiten een importverbod in voor de iPad, mogelijk vanwege de gebruikte Wi-Fi-technologie.

FaceTime werkt overigens wel op toestellen die buiten het Midden-Oosten zijn gekocht. De technologie om te kunnen videobellen werkt voorlopig alleen op Wi-Fi-netwerken, 3G wordt niet ondersteund. De provider ziet ook geen reden om dit te gaan blokkeren.

Via: TUAW

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 september 2010, 7:09
Categorie Providers
Onderwerpen facetime, iPhone 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.