Gear4 Renew SleepClock: slaapmonitor voor op het nachtkastje

De Gear4 SleepClock is een nieuwe slaapmonitor voor op je nachtkastje. Dit apparaat kijkt of afstand naar je ademritme en

sleepclock gear4Heb je moeite om ‘s nachts in slaap te vallen, dan kun je allerlei apps, armbanden en hoofdbanden om je slaapgedrag te analyseren. Consumentenmerk Gear4 heeft het onderwerp nu ook ontdekt en brengt de Renew SleepClock uit. Dit apparaat weet wanneer je slaapt en wakker bent en meet je slaappatroon zodat je ‘s ochtends precies op het juiste moment wordt gewekt. Dit gebeurt op een moment dat je niet in diepe slaap bent. Je voelt je daardoor uitgeslapener en frisser.

Toch is de Renew SleepClock van Gear4 misschien niet de meest ideale oplossing. Terwijl de Zeo-hoofdband hersengolven meet en daarbij heel nauwkeurig te werk kan gaan, houdt de Renew SleepClock je alleen op afstand in de gaten. Het apparaat let daarbij op je adempatroon en bewegingen.

Gear4-RenewSleepClock-inline1Je moet je iPhone of iPad in de Renew SleepClock zetten om ‘m te kunnen gebruiken in combinatie met de gratis app, die je data dagelijks, wekelijks en maandelijks vastlegt. Je kunt je slaappatroon ook vergelijken met andere gebruikers. Zo zou je kunnen ontdekken dat je veel beter in diepe slaap komt als je een halfuurtje eerder naar bed gaat.

Handig is dat de SleepClock ook de muziek kan uitschakelen zodra je in slaap gevallen bent. Op die manier kan het apparaat ook dienstdoen als sleeptimer. Goedkoop is de SleepClock overigens niet: dit apparaat voor op het nachtkastje kost 200 dollar. Best duur, maar goedkoper dan een paar nachten in een slaapkliniek. Apple gaat de SleepClock ook verkopen in de online Apple Store en de fysieke Apple Stores, al weten we nog niet of dat ook voor de Nederlandse vestiging geldt.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JEu6PWDM08g

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2012, 23:22
Categorie Accessoires
Onderwerp slapen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.