Garageband voor iPad in de App Store verschenen

Garageband voor iPad is in de App Store verschenen. Met deze app kun je muziek spelen en opnemen, loops mixen en op 8 tracks een melodie samenvoegen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

garageband ipadApple heeft de iPad-applicatie Garageband vanavond in de App Store uitgebracht. De app werd vorige week aangekondigd en uitgebreid gedemonstreerd tijdens de aankondiging van de iPad 2. Garageband bevat een collectie muziekinstrumenten, maar is tegelijk een mobiele opnamestudio.

Je kunt met multi-touchbewegingen een gitaar, piano, orgel, drum of ander muziekinstrument bespelen. De Smart Instruments zorgen ervoor dat je ook met weinig ervaring een mooi geluid uit de iPad krijgt. En je kunt zelfs een elektrische gitaar aansluiten op de iPad om mee te spelen en effecten toe te voegen. Alle muziek kun je opnemen en daarna op 8 tracks mixen tot een muzieknummer, die je met anderen kunt delen. Met de ingebouwde microfoon van de iPad kun je ook een zangstem opnemen.

garageband

Garageband is niet alleen geschikt voor mensen die een melodietje willen naspelen, maar ook voor mensen die nummers willen componeren. Je kunt daarbij 250 professionele loops gebruiken als achtergrondgeluid. Gemaakte nummers deel je in AAC-formaat via e-mail, maar je kunt ook exporteren naar je iTunes-bibliotheek. Verder is het mogelijk om projecten die je op de iPad bent begonnen te exporteren naar je Mac, om deze in Garageband op de Mac verder te bewerken.

Downloaden: Garageband (€3,99)

Hieronder zie je de introductie van Garageband, vorige week tijdens de persbijeenkomst in San Francisco:

Er zijn ook al diverse hands-on video’s verschenen van de app:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2011, 22:23
Categorie Apps
Onderwerpen garageband, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.