GameBone Pro: eerste Bluetooth gamescontroller voor de iPhone 3GS

Met de komst van iPhone OS 3.0 is het mogelijk om externe accessoires voor de iPhone te maken, die je via Bluetooth kunt aansturen. De GameBone Pro is de eerste Bluetooth gamescontroller voor de iPhone 3GS, bedacht door de Australische iPhone-softwareontwikkelaar 22moo.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

gamebone pro
Met de komst van iPhone OS 3.0 is het mogelijk om externe accessoires voor de iPhone te maken, die je via Bluetooth kunt aansturen. De GameBone Pro is de eerste Bluetooth gamescontroller voor de iPhone 3GS, bedacht door de Australische iPhone-softwareontwikkelaar 22moo. De GameBone Pro is draadloos te gebruiken via Bluetooth of bekabeld via de iPhone dock-connector.

Er zit een oplaadbare 2000mAh Lithium-Ion-batterij in, zodat je ook helemaal zonder kabels kunt werken. De nieuwe gamescontroller heeft een 3,5 mm koptelefoonaansluiting en geïntegreerde microfoon en speakers. Je krijgt er een houder voor je iPhone bij om horizontaal en verticaal te kunnen gamen.

Bijzonder is wel, dat de bedenkers van de GameBone Pro het publiek vragen om suggesties welke prijs ze voor het accessoire moeten vragen. Of het apparaat die prijs waard is, hangt natuurlijk helemaal af van het aantal games dat de GameBone Pro gaat ondersteunen. De eigen games van 22moo die op dit moment in de App Store staan zijn geen giller. Op dit moment bestaat de GameBone Pro alleen op papier. De geplande lanceerdatum is medio september 2009. iPhone-ontwikkelaars kunnen nu alvast aan de slag gaan met de GameBone Pro SDK. Het ontwerp is trouwens afgeleid van een hondenbot, maar dat had je vast al begrepen.

Meer info: GameBone Pro en 22moo

gamebone pro banner

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:38
Categorieën Accessoires, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.