fullcontact-feature

FullContact: nieuwe naam voor Cobook adresboek

FullContact is een nieuwe adresboeken-app, gebaseerd op het voormalige Cobook. Geef FullContact toestemming en de app ruimt jouw adressenlijst op.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

fullcontact-featureFullContact is de naam van de adresboek-app die voorheen bekend stond onder de naam Cobook. Cobook groeide uit tot een van de populairste apps om je contactenlijsten te beheren, maar de verdere ontwikkeling stopte toen de app werd overgenomen door FullContact. Dat gebeurde een jaar geleden. Sindsdien heeft FullContact hard gewerkt aan een vernieuwde en verbeterde versie van de app, die vandaag als FullContact uitkomt.

fullcontact-iphone-1 fullcontact-premium

Zelf was FullContact voorheen alleen op het web te vinden, als een dienst om je adresboek op te schonen. Mensen hebben nogal eens meerdere contactenlijstjes: in het normale adresboek, maar ook in allerlei sociale media-accounts. De nieuwe iOS-app probeert dat ook te bieden. Cobook combineert alle contactenlijstjes van sociale media in een overzichtelijke lijst en voorziet ze van profielfoto’s, verjaardagen en andere informatie die meestal nogal is verspreid. De app synchroniseert met de gelijknamige website. Eigenlijk is er niet zoveel veranderd ten opzichte van de oorspronkelijke app, behalve de naam en het achterliggende bedrijf. Je moet FullContact daarvoor uiteraard wel toestemming geven om je adresboek te raadplegen. Daarna geef je ook nog toestemming om jouw accounts van Google, Facebook, Twitter en Instagram leeg te trekken. Die informatie voegt FullContacts samen tot een makkelijk bruikbare lijst, zonder dubbele exemplaren.

Waar je over moet nadenken, voordat je deze app installeert, is of je wilt dat je gegevens op een Amerikaanse server komen te staan. En ook, of je de controle over je adresboek uit handen wil geven aan een geautomatiseerde dienst. Misschien wil jij heel andere contactfoto’s en misschien neemt FullContacts wel verouderde adresgegevens of functienamen over, terwijl je ondertussen ook al nieuwe data had ingevoerd (maar dan wel bij een andere dienst, die FullContacts geen prioriteit gaf).

fullcontact-iphone-3Voor mensen met maximaal 5.000 contacten is FullContacts gratis te gebruiken. Je mag dan eenmaal per dag synchroniseren. Heb je meer vrienden en zakelijke contacten, dan verdien je waarschijnlijk je brood met netwerkactiviteiten en heb je er vast wel €10 per maand voor over om beter zicht te houden op je adresboek. In de app vind je ook de visitekaartjesscanner, die FullContacts eerder al aanbood. Daar zul je als doorsnee gebruiker wel snel tegen de beperkingen aanlopen: je mag maar 10 visitekaartjes scannen voordat je een abonnement moet nemen of extra credits moet kopen. Maar die visitekaartjes kun je natuurlijk ook op een andere manier inscannen, bijvoorbeeld via Evernote’s Scannable.

Gebruik je al Cobook, dan krijg je 3 maanden premium gratis.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2015, 14:40
Categorie Apps
Onderwerp cobook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.