Contacten-app Savi People krijgt nieuwe interface, Twitter- en Facebook-timeline

Savi People, de iPhone-app waarin je al je contacten via zoveel mogelijk manieren kan bereiken, is vernieuwd en gebruiksvriendelijker.

Savi People iPhone contacten-app headerDe contacten-app Savi People heeft een grote update ondergaan naar versie 2.0. Die geeft de applicatie een nieuwe interface met een meteen in het oog springende, donkerdere kleur. Waar de toepassing eerst in het grijs was uitgevoerd, is hij nu voorzien van grijs-blauwe balken en achtergronden. Ontwikkelaar MobileLife Studio zegt dat de applicatie op elk punt is geoptimaliseerd.

De applicatie die poogt mensen van je contactenlijst, Twitter, Facebook en LinkedIn en Instagram samen te voegen tot één grote contacten-database, is in ieder geval op twee punten zichtbaar vernieuwd. Dat zijn de Twitter-timeline en de Facebook-wall van contacten. Je kan er nu eenvoudig tussen vegen of tussen schakelen met de knoppen bovenaan iemands profielpagina, en bij beide netwerken kan je kiezen tussen de tijdslijn met laatste berichten en algemene profielinformatie. Het is een aardige manier om iemands laatste berichten te bekijken, zeker ook omdat je er vanuit de app op kan reageren en berichten kan liken – al moet je daarvoor wel inloggen op de mobiele webpagina van het netwerk.

Een van de kernpunten van Savi People is dubbele contacten samenvoegen en dat is nu makkelijk handmatig te doen in versie 2.0. Je houdt een contact in de lijst even vast, tilt hem zo op en sleept hem op een ander contact om hem samen te voegen. Daarnaast belooft de app nu een beter automatisch opstartproces waarin het voor first-time gebruikers sowieso makkelijker is contacten samen te voegen. Een andere nieuwe handigheid is dat je een deel van de contactgegevens kan kopiëren naar je klembord door een gegeven even ingedrukt te houden.

Savi People netwerken bekijken Savi People groepen en contacten

Savi People is een applicatie die je normale contacten-app graag naar plan B verwijst. In de app zie je al je (sociale netwerk-gerelateerde) contactpersonen op een rij en kan je een persoon vanuit het menu aantikken om diegene te bereiken via telefoon, mail, Twitter-privébericht, iMessage en meer. Bij de introductie overtuigde de app niet, omdat hij zo nu en dan vastliep en wat slordigheden bevatte. De meeste plooien zijn inmiddels wel gladgestreken, al merken we nog wel dat de statusbalk na een actie bovenin beeld te lang blijft hangen. Savi People is ter introductie van de 2.0-versie tijdelijk voor 89 cent te downloaden; een korting van 66 procent.

Downloaden: Savi People (€0,89, normaal €2,69, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2013, 22:07
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen cobook, contacten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.