Fotograaf vergelijkt foto’s gemaakt met iPhone 5 en iPhone 4S

Een fotograaf maakte toevallig een foto met de iPhone 4S, op precies dezelfde locatie waar de fotograaf van Apple met de iPhone 5 een voorbeeldfoto maakte.

Big Sur iPhone 5Fotografiesite Dpreview maakte onlangs een foto met de iPhone 4S, toevallig op dezelfde locatie die Apple fotografeerde met de iPhone 5. Apple gebruikte deze foto op woensdag 12 september om te laten zien waar de verbeterde camera in de iPhone 5 toe in staat is. Dpreview vergeleek de foto’s en trok vervolgens een aantal conclusies.

Bekijk je beide foto’s naast elkaar, dan zul je wellicht geen hele grote verschillen zien die zijn veroorzaakt door de andere camera. In de EXIF-data van beide foto’s zijn echter wel een aantal verschillen op te merken. Zo gebruikte de camera van de iPhone 4S een ISO van 64, terwijl de iPhone 5 ISO 50 gebruikte. Dit zou er op kunnen wijzen dat de camera in de iPhone 5 een lagere minimumgevoeligheid heeft. Uit de gegevens is af te lezen dat de iPhone 5 een nieuwe sensor en een 4,1mm lens gebruikt. Deze biedt een gezichtsveld van 33 millimeter. De 4,3 millimeter-lens van de iPhone 4S biedt een gezichtsveld van 35 millimeter.

Het is interessant om beide foto’s met elkaar vergeleken te zien, maar een kanttekening is wel op zijn plaats. Hoewel de foto’s vanaf dezelfde locaties zijn gemaakt, lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat ze ook op hetzelfde moment zijn genomen. Dit betekent dat er bij beide foto’s sprake kan zijn van een afwijkende belichting.

De iPhone 5 heeft net als de iPhone 4S een 8-megapixelcamera. Volgens Apple is de camera in de iPhone 5 wel op verschillende vlakken verbeterd. Zo presteert hij beter bij lage verlichting en onderdrukt hij ook meer ruis.

Overigens heeft Apple zelf een complete gallery online gezet, van foto’s die met de iPhone 5 zijn gemaakt. Die zien er natuurlijk prachtig uit, veel mooier dan je waarschijnlijk zelf zou maken. Collega Nokia liep een paar dagen geleden tegen de lamp, toen bleek dat een reclamefilmpje waarin de nieuwe beeldstabilisatie van de Lumia 920 werd gedemonstreerd, helemaal niet met een Lumia 920 was gemaakt.

iphone 5 voorbeeld fotos

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2012, 11:41
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.