‘Apple overwoog oordopjes als alternatief voor iWatch’

Apple beschrijft in een patent hoe je iPhone-oordopjes een alternatief op de iWatch kunnen worden.

iPhone oordopjesApple haalt steeds meer gezondheids- en fitnessexperts in huis, die volgens de vele geruchten allemaal bezig gaan met de iWatch. Een nieuw patent wijst er echter op dat Apple zich niet tot alleen horloges hoeft te beperken als mogelijke gezondheidstrackers. In het patent wordt een geavanceerde versie van de bekende iPhone-oordopjes beschreven, met ingebouwde sensoren die hartslag, temperatuur en zweet in de gaten houden.

Een bewegingssensor in de oordopjes kan ook bijhouden hoeveel stappen je zet – een functionaliteit die Apple afgelopen jaar in de iPhone 5s verwerkte met de nieuwe M7-coprocessor. Het patent werd in augustus 2008 door Apple aangevraagd en is nu eindelijk toegewezen.

Patent oordopjesDe bewegingssensor oordopjes heeft nog een extra functionaliteit: het bedienen van je muziek. Met een hoofdbeweging naar links of rechts wissel je van nummer en met een knik omhoog wordt de muziek luider. Om onbedoelde commando’s te voorkomen zou je een knop ingedrukt moeten houden. Hierdoor is deze extra optie ook wat gek: als je een knop gebruikt, kun je immers net zo goed de toetsen aan de kabel van je oordoppen gebruiken om je muziek te bedienen.

Apple heeft met de fitnessdopjes een slim alternatief op de iWatch gepatenteerd. Veel sporters met een iPhone hebben immers hun oordoppen al in tijdens bijvoorbeeld het hardlopen. Je hoeft daarom geen extra sportaccessoires met je mee te nemen. Daar staat tegenover dat de sportdoppen alleen werken als je ze in hebt. Een iWatch zou juist continu aan je pols hangen, waardoor je gezondheid op ieder moment van de dag in de gaten wordt gehouden.

We hebben sinds de originele patentaanvraag in 2008 weinig gehoord over deze slimme oordoppen. In 2012 introduceerde Apple de EarPods, maar deze hadden enkel een vernieuwd ontwerp. Het is daarom nog de vraag of Apple de gepatenteerde oordoppen op de markt wil brengen – geruchten wijzen immers vooral over een iWatch. Het patent laat echter wel zien dat Apple al zo’n zes jaar lang nadenkt over het bijhouden van je gezondheid.

Appleinsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2014, 11:55
Categorie Accessoires
Onderwerpen earpods, iwatch, oordopjes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.