Field Test Mode

iPhone Fieldtest: uitleg van het onderdeel Cell Information

In deze tip leggen we uit waar de waardes van het onderdeel Cell Information in de iPhone Fieldtest.app voor staan.
Richard IJzermans - · Laatst bijgewerkt:

iPhone Fieldtest Cell InformationZoals iedere GSM heeft ook de iPhone een Fieldtest; een diagnoseprogramma waarmee fabrikanten, providers en ontwikkelaars een kijkje “achter de schermen” kunnen nemen. Je kunt deze oproepen door in de Dialer *3001#12345#* in te toetsen gevolgd door “Call“. In deze tip leggen we uit waar de waarden in het onderdeel Cell Information voor staan.

Het onderdeel Cell Information van Fieldtest toont de details van het mobiele netwerk waarop de iPhone op dat moment is aangemeld is. De bovenste cel in het overzicht is de zendmast waar de iPhone op dat moment is aangemeld. De overige zes regels zijn de neighbours (buren). Als je je verplaatst van de ene fysieke plaats naar de andere wordt uit een van deze zes de beste roaming partner geselecteerd.

Van elke cel zijn de volgende details te zien:

#“: MCC Landcode

  • 204: Nederland
  • 206: Belgïe

Network“: MNC Netwerk ID

Cell id“: Het Cell ID van de zendmast. Een zendmast kan meerdere cells hebben; bij twee (cellen) neemt iedere cel 180 graden voor zijn rekening. Veel netwerken maken gebruik van drie cellen per zendmast, waardoor elke cel 120 graden van de omgeving voor zijn rekening neemt. Providers verwerken vaak identificatiecodes in deze Cell ID waarmee ze de apparatuur kunnen traceren.

Location“: Code welke gekoppeld is aan een database met geografische gegevens.

Station“: Unieke code van de zendmast.

Freq“: Frequentieblok dat wordt gebruikt.

  • 1 t/m 124 – 900 Mhz band
  • 128 t/m 251 – 850 Mhz band
  • 512 t/m 885 – 1800 Mhz band

Rx Level“: Ontvangen signaalsterkte. In de praktijk bevindt deze zich tussen de -50 dBm en -105 dBm. Hoe dichter de waarde bij de 0 ligt, hoe sterker het signaal is.

C1” & “C2“: Op basis van deze twee waardes wordt door de iPhone bepaald of er roaming moet plaats vinden naar een andere cell.

Tip: Heb je geen zin om steeds opnieuw *3001#12345#* in te tikken in Phone.app, dan kun je ook een icoon voor Fieldtest.app op je Springboard plaatsen. Je vindt deze als FTi in Installer.app onder Tweaks. Let op! alleen voor 1.1.2 of lager.

Richard schrijft powertips voor iPhoneclub voor de wat meer ervaren iPhone-gebruikers. Voor meer artikelen van hem kun je op de auteurlink bovenaan onder de titel klikken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2014, 13:44
Categorie iOS
Onderwerpen field test, frequentie, roaming, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.