iPhone Dev Team kraakt nu al iPhone 2.0

Het is het iPhone Dev Team gelukt om nog voordat de iPhone 2.0-firmwareversie vrijgegeven is deze al volledig te jailbreaken, op basis van de vrijgegeven iPhone SDK-firmware.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 2.0 Dev Team jailbreakWat een stunt! Het iPhone Dev Team heeft nu al de firmware van de nieuwe firmwareversie iPhone 2.0 weten te kraken! Het is ze gelukt om een jailbreak te doen met de SDK-versie van de beta-firmware die nu wordt verspreid aan geselecteerde ontwikkelaars. Bijzonder is dat het het iPhone Dev Team ook gelukt is om een eigen applicatie te laten draaien in deze officiële firmware, iets wat eigenlijk alleen mogelijk zou moeten zijn met een ontwikkelaarscertificaat. En die zijn nog niet eens uitgegeven!

Naast de jailbreak van iPhone 2.0 (in de SDK-versie nog firmwareversie 1.2) heeft het iPhone Dev Team ook de firmware weten te decrypten; een voorwaarde voor de jailbreak.

Door de jailbreak kun je de beperkingen van de App Store omzeilen. Je kunt dan de onofficieel gepubliceerde applicaties die je via Installer installeert, blijven gebruiken. Dat de jailbreak daadwerkelijk is gelukt, wordt overigens nog niet door andere ontwikkelaars bevestigd. Het screenshot toont trouwens ook een andere nog niet aangekondigde functie in iPhone 2.0: Parental Controls. In de algemene iPhone-instellingen is een nieuwe mogelijkheid toegevoegd om ouderlijk toezicht in te stellen. Daarmee zou je de volgende zaken kunnen in- en uitschakelen:

  • Afspelen van muziek met expliciete teksten;
  • Toegang tot websites in Safari;
  • Toegang tot de App Store;
  • Toegang tot de iTunes Wi-Fi Store;
  • Afspelen van filmpjes in YouTube.

Het hieronder afgebeelde screenshot toont links de nieuwe Parental Controls met aangepaste tekst voor de iPod-functie (“Explicit”) en rechts enkele screenshots van een theepot-rendering. Aangezien dit nieuws heet van de naald is zal er in de loop van vandaag waarschijnlijk meer bekend worden gemaakt en hopen we ook een datum te mogen horen waarop al dit fraais al beschikbaar komt. Overigens werkt de jailbreak op het moment alleen nog voor gehackte iPhones en niet op officieel geactiveerde modellen (bijv. op het AT&T-netwerk), maar zoals gezegd: het is nog heel pril en er zullen zeker meer updates volgen.

Via: iPhone Dev Team, ModMyiFone en Engadget.

Met veel dank aan Sjowol voor de snelle tip!

iPhone 2.0 Dev Team Jailbreak variant

Disclaimer: Er bestaat een zeer grote kans dat dit gerucht onwaar is. Het nieuws is op ModMyiFone geplaatst naar aanleiding van een enkel linkje naar bovenstaande schermafbeelding op de iPhone Dev Team Portal, en onduidelijk is nog wie wat heeft gehoord van wie. Desondanks wilden we jullie dit nieuws toch niet onthouden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:49
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.