Fabrikanten maakten 26,3 miljoen schermen voor tablets

In 2010 werden 26,3 miljoen touchscreens geproduceerd. Het grootste deel daarvan was bestemd voor de iPad en de Samsung Galaxy Tab.

apple-ipad-touchscreenDe lancering van de iPad heeft grote invloed gehad op de verkoop van touchscreens afgelopen jaar. De NPD Group heeft cijfers bekendgemaakt over 2010. In het eerste halfjaar van 2010 werden maar 6,3 miljoen touchscreens geproduceerd die groot genoeg zijn voor tablets en netbooks met touchscreen. Door de iPad en Samsung Galaxy Tab ging dat getal in de tweede helft van het jaar omhoog naar 20 miljoen. Fabrikant Wintek maakte de meeste touchscreens. Toevallig is dat ook de leverancier voor de iPad. Helaas is uit de cijfers niet af te leiden hoe de verdeling over platformen en fabrikanten was. De markt voor Window-tablets was dit jaar nog relatief klein met 1,25 miljoen stuks.

Als je naar de cijfers van Apple kijkt, zou de iPad goed moeten zijn voor 15 van de 26,3 miljoen stuks. In 2011 gaan deze cijfers ongetwijfeld omhoog. Bovendien wordt verwacht dat de capacitieve touchscreens een belangrijker positie in de markt gaan innemen, ten koste van de goedkopere resistieve schermen die vooral in China worden geproduceerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 december 2010, 23:04
Categorie iDevices
Onderwerpen tablets, touchscreen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.