Exchange ActiveSync voor Hotmail vanaf maandag officieel beschikbaar

Exchange ActiveSync is vanaf maandag ook voor Hotmail te gebruiken. Microsoft heeft het nu officieel uitgerold, maar op de iPhone was het al een tijdje mogelijk.

activesync hotmailEen medewerker van Microsoft heeft aangekondigd dat ze vanaf maandag Exchange ActiveSync voor Hotmail gaan aanbieden. Nieuw? Nou nee, niet echt. De uitrol van Exchange ActiveSync was voor de Hotmail-gebruikers namelijk al eerder begonnen. Maar vanaf maandag is het dan eindelijk officieel. Microsoft-medewerker Dharmesh Mehta zei tegen CNET dat een hoop smartphones al een ActiveSync-verbinding toestaan en dat de nieuwe functie vooral interessant is voor toestellen die twee of meer ActiveSync-accounts aankunnen, zoals de iPhone. Het geldt ook voor de Palm Pre en de toekomstige Windows Phone 7-toestellen.

Je hoeft dan geen keuze meer te maken op welk account je pushmail wilt ontvangen. Bijvoorbeeld Hotmail voor je privémail en Exchange voor je zakelijke mail naast elkaar, beide met pushfunctionaliteit. De synchronisatiefunctie geldt ook voor afspraken uit je agenda en contactgegevens uit je adresboek. Hotmail bood al ondersteuning voor POP3, maar nog niet voor IMAP. Microsoft maakt hiermee een inhaalslag op Gmail, dat die functionaliteit al wel bood.

Afgelopen juni begon Microsoft al met de wereldwijde update van Hotmail, waarbij ook de ActiveSync-uitrol per servercluster werd gestart. Daardoor is het mogelijk dat veel mensen eerder al de beschikking hadden over pushmail voor hun Hotmail-account. Microsoft liet toen weten, dat het synchroniseren met smartphones via Exchange ActiveSync pas later beschikbaar zou komen, maar gebruikers konden gemakkelijk de benodigde servernaam raden (m.hotmail.com in plaats van pop3.live.com) en de nieuwe functies alvast gebruiken.

Voor de minder ervaren gebruikers: pushmail is heeft niets te maken met push notificaties op de iPhone. Bij push notificaties gaat het om een berichtendienst van Apple, bij pushmail gaat het erom dat je e-mailberichten binnenkrijgt op je smartphone zodra ze op de server binnenkomen. Er vindt vanuit de smartphone geen ‘polling’ plaats (d.w.z. de smartphone hoeft niet steeds bij de server te informeren of er nog nieuwe mail klaarstaat om te ontvangen). Meer informatie vind je in het artikel: Push notificaties en push e-mail: de ene push is de andere niet. Achtergrondinformatie over push mail vind je ook in het artikel: Hoe werkt push e-mail via Exchange ActiveSync op de iPhone?

Meer info: CNET
Lees ook ons eerdere bericht over Exchange ActiveSync voor Hotmail
Dank aan alle tipgevers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2010, 15:58
Categorie iOS
Onderwerpen e-mail, microsoft exchange

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.