Epson MegaPlex-beamer toont iPhone en iPad op groot scherm

Epson brengt twee MegaPlex-beamers uit die beelden vanaf de iPhone en iPad rechtstreeks kunnen doorzetten naar een groot scherm. De Megaplex MG-50 en Megaplex MG-850HD verschillen in resolutie.

Epson projector voor iPad iPhoneProjecteren met Apple’s telefoon is hot. Apple onderzoekt zelf de mogelijkheden van een projector voor de iPhone en Nikon heeft een nieuwe Coolpix-camera uitgebracht die beelden van de telefoon of iPod touch kan beamen op een groot scherm. Epson blijft niet achter en brengt twee beamers van het type Megaplex uit, die zich toeleggen op het projecteren van de iPhone of iPad op een groot scherm.

Als je even niet oplet, zie je de Epson MegaPlex misschien wel aan voor het zoveelste iPhone-docking station. Hij is uitgevoerd in zwart en heeft ook ongeveer de grootte van een oplaaddock met speakerfunctie. Bovendien heeft de Epson een ingebouwde speaker van 10 Watt. Vanaf de andere kant bekeken wordt de bedoeling van de MegaPlex echter snel duidelijk. Daar bevindt zich een grote lens die, afhankelijk van de uitvoering, beelden in 540p of 720p op een scherm kan tonen.

Ook de beelden van de iPad en iPhone kunnen geprojecteerd worden als het apparaat in de Epson wordt geplaatst. Epson claimt dat het beeld geprojecteerd kan worden op 12 keer de grootte van een 101,6 centimeter (40 inch) televisie. Daardoor is de projector ook geschikt voor grote college- of vergaderzalen bijvoorbeeld.

Epson beamer voor iPhone iPad

De Megaplex MG-50 kost 700 dollar (ongeveer 507 euro) en heeft een sterkte van 2200 lumen en een schermresolutie van 540p. De Megaplex MG-850HD gaat voor 100 dollar meer de deur uit (580 euro) en kan een resolutie van 720p aan. Daardoor mag het apparaat zich bovendien HD Ready noemen. De lichtsterkte ervan is 2800 lumen. Beide uitvoeringen hebben een ingebouwde microfoon en aansluitingen voor HDMI, VGA en USB.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2011, 21:25
Categorie Accessoires
Onderwerpen beamer, projector

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.