Electree: bonsaiboompje met zonnecellen laadt je iPhone op

Electree is een boompje waarmee je je iPhone kunt opladen. De boom bestaat uit 27 zonnecellen die je iPhone in een paar uur oplaadt. De ingebouwde batterij slaat de energie op.

electree iphoneDe Electree bevat 27 zonnecellen, die de batterij in de voet van de boom in 36 uur volledig kan opladen. Wil je alleen een iPhone 4 opladen, dan ben je maar een paar uur bezig. De Electree is een soort bonsai voor gadgetliefhebbers. Eentje die je niet hoeft bij te knippen en die altijd klaar staat om je spullen op te laden. De Electree is voor 300 euro te bestellen via een Franstalige variant op Kickstarter, Ulule. De energie die overdag wordt opgewekt door daglicht wordt opgeslagen in een verborgen batterij in het voetstuk van de boom. Via een usb-poort kun je daarna allerlei apparaten opladen.

Zodra een distributeur het plan ziet zitten kan de productie van de eerste 1.000 stuks beginnen. Het apparaat is alleen binnenshuis te gebruiken en wordt geleverd in losse modules, zodat je zelf je eigen boom kunt creëren. Met 27 kleine zonnecellen bouw je een boom met een hoogte van zo’n 40 centimeter. Overigens is het idee van Vivien Muller niet helemaal nieuw: twee jaar geleden schreven we ook over een boompje met zonnecellen waarmee je je iPhone kon opladen. Die was bedacht door dezelfde persoon en heette PhotonSynthesis. Twee jaar later is het concept eindelijk productierijp.

Meer info: Electree

electree

Via: iPhoneblog.de

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 september 2011, 20:35
Categorie Accessoires
Onderwerpen opladen, zonnecellen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.