ElcomSoft’s forensische software geeft toegang tot iCloud-back-ups

De forensische software Phone Password Breaker van ElcomSoft geeft voortaan toegang tot iCloud-backups. Onderzoekers kunnen de back-ups gemakkelijk doorzoeken en analyseren. Ook is realtime te zien wat iemand met een toestel doet.

password breakerHet Russische bedrijf ElcomSoft is gespecialiseerd in forensische software. In de ElcomSoft Phone Password Breaker is vanaf nu een nieuwe functie ingebouwd, waarmee je makkelijk toegang krijgt tot de inhoud van iCloud-backups. Dit is handig voor mensen die hun brood verdienen met opsporingsdiensten. Je hebt wel het Apple ID en het wachtwoord nodig om toegang te krijgen tot de iCloud-gegevens, maar daarna ben je vrij om door de back-ups te snuffelen en ze te downloaden. Aan de hand van incrementele back-ups kun je precies zien wat iemand met zijn toestel heeft gedaan. Je kunt dit zelfs realtime volgen.

Het is niet zo dat die gegevens zomaar te achterhalen zijn; medewerkers van ElcomSoft analyseerden het communicatieprotocol dat Apple gebruikt om de iPhone met iCloud te laten communiceren. Door de juiste commando’s na te apen kunnen ze bepaalde content uit een back-up opvragen. Handig daarbij is dat de gegevens bij iCloud niet-versleuteld zijn opgeslagen, in tegenstelling tot lokale back-ups op je computer. Onschuldig is de software van ElcomSoft uiteraard niet. Het bedrijf maakt software om wachtwoorden te kraken en maakte ook een tool om de hardwareversleuteling in iOS 4 te omzeilen. Niet iedereen kan de software kopen. De meest krachtige tools worden alleen beschikbaar gesteld aan overheidsdiensten, geheime diensten en forensische instituten – al valt er in thuisland Rusland misschien wel wat meer te regelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2012, 22:31
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.