Melding in iOS 5.1.1 wijst op 3G-ondersteuning voor FaceTime

Meldingen in FaceTime wekken de indruk dat Apple binnenkort FaceTime via 3G gaat toestaan. In iOS 5.1.1 is een nieuwe waarschuwing te vinden, dat een FaceTime-gesprek zal stoppen na het uitschakelen van 3G.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphone facetimeFaceTime, de videochatdienst van Apple, is op de iPhone alleen via Wi-Fi te gebruiken. Maar een waarschuwing in de instellingen-app wijst erop, dat er mogelijk 3G-ondersteuning aankomt. Ben je bezig met een FaceTime-gesprek via Wi-Fi op een iPhone met iOS 5.1.1 en schakel je 3G in via de instellingen, dan verschijnt er een melding die niet eerder te zien was en waarin wordt gewaarschuwd dat het uitschakelen van 3G tot gevolg heeft dat je FaceTime-gesprek wordt verbroken. Schakel je 3G weer aan, dan eindigt je telefoongesprek. Overigens hebben beide waarschuwingen geen gevolgen: de FaceTime- en telefoongesprekken kunnen ononderbroken worden voortgezet.

FaceTime is sinds de iPhone 4 te gebruiken als methode om te videochatten. Je kunt bellen tussen iOS-apparaten onderling, of tussen een iOS-apparaat en een Mac. Ook op de iPod touch- en iPad-modellen met camera aan de voorzijde is FaceTime te gebruiken. Steve Jobs gaf bij de aankondiging van FaceTime aan, dat bellen via 3G was uitgeschakeld op verzoek van de providers. Er werd toen wel aangegeven, dat er nog wat overleg met de providers nodig was om FaceTime via 3G te gebruiken. Nu de meeste providers zijn overgestapt op abonnementen met beperkte databundels, is er eigenlijk geen reden meer om gebruik via 3G te blokkeren: wie zijn databundel wil gebruiken en bereid is om voor extra MB’s te betalen, zou die mogelijkheid moeten hebben. De waarschuwing werd opgemerkt door de Roemeense website iDevice.

facetime-3g

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2012, 19:43
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 3G, facetime

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.