E-books mogen voortaan buiten iBookstore om goedkoper zijn

Apple heeft uitgevers laten weten dat er geen vaste prijsafspraken meer zijn. Boeken mogen bij concurrerende boekhandels van de iBookstore goedkoper zijn.

iBookstoreApple heeft een bericht naar uitgevers gestuurd, om ze te laten weten dat e-books voortaan goedkoper mogen zijn bij andere winkels dan de iBookstore. Dat geeft uitgevers de mogelijkheid om bij concurrerende boekwinkels te onderhandelen over een hogere of lagere prijs. Voorheen moest de prijs in de iBookstore overeenkomen met de prijs die uitgevers elders hanteerden. De mededeling aan uitgevers is het gevolg van een schikking tussen Apple en de Europese Commissie.


In een onderzoek naar prijsafspraken was naar voren gekomen dat Apple en enkele grote uitgevers de concurrentie bemoeilijkten door vaste prijzen af te spreken. De nieuwe regels gelden tot 18 december 2017 en zullen daarna opnieuw worden bekeken. De regels gelden voor de verkoop van e-books in de gehele EU. In de VS loopt nog een onderzoek naar Apple’s rol in prijsafspraken rond e-books.

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 december 2012 om 20:57
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.