Druppel 2.0: strakke weer-app toont nu ook regen op andere locaties

Regenmelder Druppel voor iPhone is bijgewerkt, zodat je met de minimalistische app ook kunt kijken of het op andere locaties gaat regenen.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

het blijft droog DruppelHet was in 2012 een van de minimalistische weer-apps die hoge ogen gooide: Druppel. In de app was het beginscherm, dat direct vertelde of en wanneer je de komende twee uur regen kon verwachten, het enige scherm dat je ooit zag. Blijft het droog, dan geeft de applicatie die melding. Is dat niet het geval, dan zie je dat ook. Nu heeft de gewaardeerde app een nieuwe functie waarmee je dezelfde buienverwachting voor andere locaties kunt bekijken. Alleen hoe verwerk je die extra informatie in een app die volgens fans zo minimaal mogelijk moet blijven? In Druppel 2.0 hebben de ontwikkelaars daar iets op gevonden, zodat gebruikers nooit verder hoeven te zoeken dan dat ene scherm.


Wanneer je Druppel opent en de gewoonlijke weersverwachting ziet is het even speuren: hoe zien we nu precies of het ook op andere locaties droog blijft? Al snel ontdek je dat je de balk onderin naar boven kunt schuiven, en zo een kaart omhoog trekt. Deze kaart kun je in zijn geheel bewegen, om zo het pinnetje ergens neer te zetten. Daarna is het een kwestie van de kaart weer naar beneden schuiven en zien wat het weer op de door jouw gekozen locatie gaat brengen.

Al met al is het even oefenen – je zal hoogstwaarschijnlijk een paar keer het bedieningspaneel omhoog schuiven in plaats van de kaart – maar daarna werkt het simpel. Om weer de regen-verwachting voor je huidige locatie te kijken tik je op het kompaspijltje linksboven. Het is op deze manier niet erg handig om het weer op een locatie ver weg te bekijken, dat betekent immers een heleboel geschuif met de kaart, maar het is ook de vraag of mensen dat zouden willen. Druppel zal immers vooral worden gebruikt door mensen die willen weten of ze al op pad moeten gaan of nog even moeten wachten, en niet door mensen die benieuwd zijn of het de komende twee uur in Tokio gaat regenen.

regen verwachting druppelkaart druppel

Een minpunt is dat het zoomen en schuiven met de kaart nog niet helemaal soepel gaat. De kaart wordt af en toe langzaam scherp. Hopelijk wordt dit probleem snel verholpen. Maar het toevoegen van de functie op eenzelfde tabblad is slim gedaan en houdt het minimalistische karakter van de app goed in stand. Daar zullen fervente gebruikers blij mee zijn. Bij deze update werden bovendien de interface, locatiebepaling en ondersteuning voor de iPhone 5s verbeterd.

Downloaden: Druppel (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:19
Onderwerp regenmelding
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.